Home»Noutati»Auto»După 30 de ani de la apariție, Land Cruiser 70 este iarăși pe piața din Japonia!

După 30 de ani de la apariție, Land Cruiser 70 este iarăși pe piața din Japonia!

0
Shares
Pinterest Google+

Au trecut 30 de ani de la apariția primului Land Cruiser 70, iar Toyota marchează acest eveniment anunțând lansarea pe piața din Japonia a unei ediții limitate a emblematicului model.

De la lansarea din 1984, Land Cruiser 70 s-a făcut cunoscut prin abilitățile sale de off-roader heavy duty, iar construcția bazată pe un sașiu tip scară, îl recomandă drept cel mai robust și durabil model al constructorului japonez.

În 2004, vânzarea acestui model pe piața japoneză a fost sistată, dar deoarece cererea a rămas mare, s-a decis reluarea fabricației în Joponia, pentru o perioadă de doar un an, a doua versiuni  Land Cruiser 70: VAN și pick-up cu cabină dublă. Cei de la Toyota sunt pregătiți să onoreze până la 200 de comenzi lunar, ce se vor poduce la fabrica sa din Yoshiwara.

Ambele modele vor fi propulsate de un motor 1GR-FE V6 de 4.0L pe benzină, cu bloc din aluminiu și care are la bază ultima tehnologie VVT-i.  Acesta dezvoltă 228 CP și un cuplu de 360 Nm, iar consumul anunțat este de aproximativ 15.1/100 km.

Transmisia este ca și până acum una 4×4 nepermanentă, cuplată la o cutie manuală în 5 trepte. Pe punțile rigide sunt montate arcuri elicoidale pe față și foi de arc pe spate, iar în grupuri pot fi montate opțional diferențiale blocabile.

La capitolul design exterior, cu toate că s-au păstrat liniile originale, grila față și capota au fost restilizate, iar semnalizatoarele au fost integrate în faruri.

Interiorul păstrează stilul spartan, cu un număr restrâns de butoane și concentrat în jurul comenzilor esențiale. Bordul este mai ergonomic decât în trecut și au fost integrate mai multe accesorii și opțiuni legate de confort.

Pentru a fi în pas cu reglementările actuale legate de siguranță, noul Land Cruiser 70 este echipat cu airbaguri pentru și pasager, dar și cu sistem ABS.

Modelul aniversar poartă pe laterale, pe lângă sigla Land Cruiser, o emblemă ce amintește de cei 30 de ani trecuți de la apariție și, cu mici detalii de lux, cum ar fi cutia pentru chei și manualul de întreținere și utilizare, îmbrăcate în piele.

Prețul anunțat pentru cele două versiuni va fi de 34,700$ pentru VAN și 33,700 $ pentru pick-up.

Previous post

Extra-protecţie de la BMW: X5 blindat

Next post

Expediţie la Chilia Veche cu Dacia Duster

No Comment

Leave a reply