Home»Noutati»Accesorii»De cursă lungă: President Johnson II

De cursă lungă: President Johnson II

0
Shares
Pinterest Google+

Puţine staţii CB de pe piaţă se bucură de popularitatea pe care o are President Johnson II, o unealtă destinată utilizatorilor ce folosesc intensiv comunicaţiile radio şi care vor să aibă în permanenţă în maşină un astfel de echipament. Din acest motiv, construcţia lui Johnson II suportă pe lângă modul clasic de montaj, posibilitatea ca staţia să fie integrată în bord sau în locurile special amenajate pe care unele utilitare le au deja fie la bord, fie în compartimentul din plafon. Faptul că se pretează cel mai bine la un astfel de montaj este prezenţa difuzorului pe panoul frontal şi dimensiunile ce permit prin intermediul unui adaptor, posibilitatea montării într-un locaş 1DIN, aşa cum este cel destinat radiocasetofoanelor.

Prima impresie de utilizator al acestei staţii se rezumă la cuvântul robust, calitate ce reiese din fiecare detaliu, începând cu carcasa solidă şi terminând cu displayul foarte vizibil şi panoul de comenzi aerisit şi foarte uşor de operat. Încă de la prima utilizare se observă ca primă calitate a lui Johnson II sensibilitatea recepţiei şi felul în care gestionează semnalele foarte slabe sau atunci când este folosită în canalele aglomerate sau în perioadele de propagare. Difuzorul are dimensiuni reduse dar este puternic şi are o tonalitate bună ce se păstrează până aproape de nivelul maxim, audiţia având de câştigat faţă de o staţie cu difuzor convenţional din cauza faptului că este, de regulă, îndreptat mai eficient către utilizator. Conectarea unui difuzor extern, pentru care există o mufa dedicată, nu este necesară în cazul unui habitaclu închis şi al unui zgomot ambiant prezent în limite normale.

Staţia este multistandard şi are ca funcţii un S-metru precis, filtre ANL/NB şi HI-CUT, sensibilitate reglabilă DX/LOCAL, trei canale presetabile, Dual Watch şi scanare automată de canale. Sistemul ASC (Automatic Suelch Control) funcţionează bine atunci când corespondenţii nu emit de la distanţă foarte mare, fiind de ajutor în unele situaţii cum ar fi deplasarea în coloană. Pentru comunicaţiile pe distanţe mari intră în scenă reglajul manual de squelch, dar şi multitudinea de filtre pe care staţia le încorporează, inclusiv cele pe alimentare, care limitează perturbarea emisiei şi recepţiei atunci când motorul autovehicului este pornit sau sunt conectaţi consumatori generatori de paraziţi, cum ar fi cazul invertoarelor. Folosită cu puterea legală de 4W şi cu o antenă eficientă (President ML 145), staţia a arătat că poate acoperi o mare parte din nevoile unui utilizator exigent, dar care, în acelaşi timp,  nu doreşte să-şi complice inutil activitatea la volan.

President Johnson II este un model pe care l-am folosit intensiv aproximativ trei ani, înainte să mă intersectez a doua oară cu un exemplar nou-nouţ, pus la dispoziţie spre testare de importatorul President-Electronics. Staţia a văzut deseori condiţii extreme, frig, şocuri, umezeală şi chiar noroi, ba chiar şi o defecţiune a alternatorului care a adus la un moment-dat in instalaţia maşinii, tensiuni de aproape 20V.

Funcţionarea ireproşabilă şi calitatea comunicării justifică se pare longevitatea acestui model ce poate fi considerat fără greş un partener de neînlocuit. Garanţia de cinci ani, montarea facilă şi avantajul de a oferi exact ce este nevoie şi nimic din ce ar fi inutil, sunt caracteristicile cu care Johnson II este pregătit să se instaleze în maşina dumneavoastră pentu o lungă perioadă de timp.

Preţ mediu de vânzare cu TVA inclus: 780 lei

Text, foto: Răzvan Loghin

 

Canale : 40
Modulaţie : AM / FM
Benzi de frecvență : de la 26.965 la 27.405 MHz MHz
Antena impedanță : 50 ohmi
Sursa de alimentare : 13.2 V
Dimensiuni H x W x D (mm) : 52 x 170 x 150
Greutate : 1.0 kg
Accesorii livrate : cablul de alimentare cu siguranță
un microfon cu suport
1 suport de montare cu șuruburi de fixare
– Transmiţător
Putere emisie : 1 W AM / FM 4 W
Interferențe : inferior 4 NW (- 54 dBm)
Audio răspuns : 300 Hz la 3 kHz în AM / FM
Consum : 2 A (cu modulație)
– Receptie
Sensibilitate la 20 dB SINAD : 0,5 mV – 113 dBm (AM / FM)
Frecvenţa de raspuns : 300 Hz la 3 kHz în AM / FM
Selectivitatea : 60 dB
Putere audio : 3 W
Sensibilitate Squelch : Mini 0.2 mV – 120 dBm
Maxi 1 mV – 47 dBm
Consum : 400 mA nominal / 1000 mA max
Previous post

Land Rover a lansat prima transmisie automată cu 9 trepte

Next post

Blasfemie sau inovaţie? Iată primul Defender electric!

No Comment

Leave a reply