Home»Noutati»Dakar 2020: Primele detalii oficiale despre traseu

Dakar 2020: Primele detalii oficiale despre traseu

0
Shares
Pinterest Google+

ASO, organizatorul Raliului Dakar, a ținut o conferință de presă în cadrul căreia a anunțat traseul următoarei ediții a celebrului eveniment.

După cum știți deja, Raliul Dakar se mută în Arabia Saudită. Inițial, ediția 2020 ar fi trebuit să aibă loc doar în Peru, dar acest lucru s-a schimbat după ce organizatorii nu au reușit să ajungă la o înțelegere cu reprezentanții guvernului respectiv.

Între timp, cei din Arabia Saudită le-au făcut o ofertă de nerefuzat, așa că urmează cel puțin cinci ediții de Dakar pe alt continent. În mod interesant, organizatorii au specificat că alte țări pot să intre și ele în circuitul Dakar al următorilor ani, deci nu vorbim despre o exclusivitate.

Ediția 2020 a Raliului Dakar va demara în data de 5 ianuarie 2020 în Jeddah, al doilea cel mai mare oraș al țării. Ziua de odihnă este 11 ianuarie 2020, iar concurenții o vor petrece în Riyadh. Competiția se va încheia șase zile mai târziu, după un total de 9.000 de kilometri și 12 probe speciale. Linia de finiș este în Al-Qiddiya, în aproape de capitala Arabiei Saudite.

Sătmăreanul Emanuel ”Mani” Gyenes a anunțat deja că va concura și în ediția 2020 a Raliului Dakar, care va marca participarea cu numărul zece a riderului român. Mai multe nume mari ale rally-raid-ului internațional au confirmat, la rândul lor, prezența în Dakar 2020 și interesul de a concura în Arabia Saudită.

În orice caz, aflați că această țară avea deja mai multe competiții internaționale de acest tip, deci nu este străină organizării de curse pe teren accidentat.Previous post

Ford investește în Rivian, Amazon a dat tonul

Next post

Statistici jenante: o treime din drumurile țării sunt de pământ

No Comment

Leave a reply