Home»Sport»Moto»Dakar 2019: Mani Gyenes abandonează în etapa a opta

Dakar 2019: Mani Gyenes abandonează în etapa a opta

0
Shares
Pinterest Google+

Mani Gyenes abandonează cursa sa în Dakar 2019 după ce a suferit un accident în cea de-a opta etapă.

Riderul sătmărean a fost nevoit să pornească în urma a zece mașini și cinci camioane, alături de aproape toți ceilalți motocicliștii din cursă, ceea ce a făcut traseul deosebit de dificil. Pe deasupra, Mani a trebuit să meargă și în praful camioanelor din față, nu doar în urmele acestora.

Din păcate, Mani a căzut după primul waypoint, iar impactul a afectat sistemul de navigație al motocicletei. De parcă nu ar fi fost deosebit de dificil să alerge în continuare cu o defecțiune a navigației, Mani s-a lovit din nou la mâini, la doar două luni de la accidentul care i-a pus în pericol participarea în Dakar 2019. Este impresionant faptul că a reușit să concureze în Dakar cu o tijă în braț, ca să nu mai vorbim despre poziția bună pe care a reușit să o mențină pe parcursul acestor etape până la accidentul suferit în cea de-a opta etapă.

După cum relatează pe pagina sa de Facebook, accidentul a adus și un impact dur pentru tija din braț, care avea rolul de a-l ajuta să se vindece după fractura de humerus suferită în noiembrie. Sătmăreanul a încercat să își revină, dar a constatat că durerea care îi trecea prin brațe este atât de puternică încât nu poate să țină ghidonul.

În urma acestei situații, Mani a decis să cheme elicopterul de asistență și să abandoneze din Dakar 2019. Vestea bună este că a început deja să se pregătească mental pentru participarea din 2020. Aceasta din urmă va fi cea de-a zecea participare a lui Emanuel Gyenes în Dakar, ceea ce aduce de la sine intrarea sa în categoria Legends.

Desigur, este singurul român care se va bucura de această onoare, pentru care a și muncit mai bine de un deceniu. Totodată, Mani Gyenes este și singurul rider care a participat la toate edițiile Red Bull Romaniacs, cel mai greu raliu hard enduro din lume, potrivit presei internaționale și participanților străini care au alergat în acesta.

Previous post

Dacia Duster Charisma: o nouă ediție specială

Next post

Vânzări Dacia în 2018: Câți români au cumpărat un Duster

No Comment

Leave a reply