Home»Noutati»Dacia va introduce un nou 1.5 dCi și motorul 1.3 TCe în 2018

Dacia va introduce un nou 1.5 dCi și motorul 1.3 TCe în 2018

0
Shares
Pinterest Google+

Dacia își va actualiza motorizările în a doua parte a acestui an. Constructorul va introduce o nouă versiune a motorului 1.5 dCi, în timp ce motorul 1.3 TCe va înlocui propulsoarele 1.2 TCe.

În plus, Duster ar urma să primească transmisia EDC și în compania unui motor alimentat cu benzină, respectiv 1.3 TCe. Veștile vin de la francezii de la L’Argus, care au discutat cu oficialii Renault despre viitorul motorizărilor oferite de producătorul din Mioveni.

Potrivit lui Philippe Brunet, șeful departamentului de dezvoltare mecanică a Renault-Nissan, până și motorul 0.9 TCe va fi înlocuit cu timpul. Anul 2019 va aduce în gama Dacia motorul 1.0 TCe, care va debuta anul acesta pe Nissan Micra. Motorizarea este derivată din 1.3 TCe și va dezvolta 100 CP prima sa variantă. De notat faptul că va fi oferit atât cu injecție directă, cât și cu injecție clasică.

Motorizarea 1.0 SCe de 75 CP va fi și ea actualizată, tot pentru atingerea noilor standarde obligatorii de mediu pentru toate mașinile vândute în Europa. Vorbim despre norma Euro 6c, obligatorie de la 1 Septembrie 2018.

Motorul 1.3 TCe care va debuta și în gama Duster va fi dezvoltat de Renault-Nissan în variante de 115 și 130 CP. Sperăm că a doua să ajungă pe Duster împreună cu transmisia EDC. O variantă cu 4×4 și transmisie manuală nu ar supăra pe nimeni. Prezența acestui motor în gama Dacia le-a fost confirmată francezilor la Salonul Auto de la Geneva.

Între timp, motorul 1.5 dCi va fi actualizat la cele mai recente norme de mediu obligatorii în toată Europa. În primul rând, va fi implementat un sistem de reducere a emisiilor de oxizi de azot printr-un sistem de tratare SCR. Alte modificări implică ridicarea presiunii de injecție de la 1.600 de bari la 2.000 de bari și adoptarea mai multor componente din aluminiu în interiorul propulsorului.

Evoluția cea nouă a 1.5 dCi-ului va debuta în premieră pe Mercedes-Benz A-Class. Odată cu Euro 6c, motorul 1.5 dCi de la Dacia va dezvolta 85 sau 115 CP, adică doar două versiuni în loc de cele trei din prezent, adică 75, 90 și 110 CP. Deși vor intra în producție în 2018, multe dintre noile motorizări de la Dacia vor ajunge în showroom-uri abia pe la finalul acestui an, dacă nu chiar direct din 2019.

Previous post

Lotus va lansa un SUV cu platforma Volvo în 2022

Next post

BMW X7 încă n-a debutat, dar nemții se gândesc deja la X8

3 Comments

  1. […] Dacia Duster va continua să fie prezent în Campionatul Național de Off-Road cu o echipă sprijinită de constructorul din Mioveni. […]

  2. […] ar urma să fie făcută pentru a oferi mai mult spațiu pentru pasageri și bagaje. Motorul dCi de 1.5 litri ar urma să ofere 85 sau 115 CP, la fel ca în gama Dacia după ce va sosi actualizarea despre care […]

  3. […] 1.2 TCe, vor avea producția oprită până la sosirea unor înlocuitori adecvați. Știm deja că motorul 1.3 TCe va fi înlocuitorul lui 1.2 TCe, iar acum rămâne doar ca Dacia și Renault să desemneze o altă […]

Leave a reply