Home»Noutati»Diverse»Dacia și-a anunțat prezența la Raliul Dakar, începând cu 2025

Dacia și-a anunțat prezența la Raliul Dakar, începând cu 2025

0
Shares
Pinterest Google+

Dacia a anunțat de curând că va participa cu echipă de uzină în campionatul mondial de rally raid și va bifa startul din 2025 a raliului Dakar, cea mai apreciată competiție de acest fel, ce se desfășoară de peste 40 de ani și care cumulează circa 500 de concurenți din 60 de țări.

Înainte de participarea la  Dakar, din 2025, Dacia va testa prototipurile încă de anul acesta prin participarea la Raliul Marocului. Producătorul va aborda acest proiect bazându-se pe competențele Renault Group și pe experiența companiei Prodrive în domeniul dezvoltării de vehicule pentru rally-raid. Compania Prodrive este de peste 40 de ani unul din actorii principali ai motorsportului pe plan mondial, fiind în umbra mai multor mărci auto care au bifat cu succes campionate internaționale.

Raliul Dakar va fi un teren de testare și un laborator de idei pentru Dacia. Acesta va permite testarea și verificarea unor noi soluții ingenioase « în stilul Dacia », atât în termeni de funcționalitate outdoor, cât și în domeniul energiei.

Sebastien Loeb și Cristina Gutierrez Herrero vor fi piloții Dacia

Cristina Gutiérrez Herrero este prima femeie pilot de raliu din Spania care a terminat raliul Dakar la categoria auto, în 2017. În vârstă de 31 de ani, ea are deja la activ șapte participări la raliul Dakar, realizate între 2017 și 2023. Din anul 2012, Cristina este totodată campioană de raliu tot-teren (categoria feminin) în Spania.

Pilotul francez de raliu Sébastien Loeb (49 de ani), a câștigat campionatul mondial de raliuri de nouă ori consecutiv între 2004 și 2012. El este cel mai titrat pilot din sportul auto și este deseori considerat drept cel mai mare pilot de raliu din toate timpurile. Sébastien Loeb participă la Dakar din 2016. În 2021 el a condus vehiculul Bahrain Raid Xtreme Hunter proiectat și construit de preparatorul britanic Prodrive. Cooperarea dintre Sébastien Loeb și Prodrive va continua acum la volanul unui vehicul de competiție Dacia.

Prototipul Dacia va utiliza combustibil sintetic

Prototipul Dacia va utiliza combustibil sintetic produs de Aramco. Sinteza acestui tip de combustibil se realizează cu energie electrică regenerabilă. Pe întregul ciclu de producție, combustibilii sintetici au o amprentă de carbon inferioară celei a carburanților derivați din petrol, iar Raliul Dakar este terenul de testare ideal al acestei tehnologii pentru marca Dacia.

Previous post

Auto Total Business Show (ATBS) 2023 a reunit peste 44.000 de pasionați și curioși de automotive

Next post

Este Dacia soluția, pentru primul titlu a lui Loeb în Dakar?

No Comment

Leave a reply