Home»Noutati»Dacia Duster GPL: Primele informații despre a doua generație

Dacia Duster GPL: Primele informații despre a doua generație

0
Shares
Pinterest Google+

Dacia Duster GPL este o realitate și poate fi deja comandat pe anumite piețe din Europa.

Până la lansarea oficială și în România, avem specificațiile care ne interesează și toate informațiile relevante despre acesta până la preț. Dacia Duster GPL vine tot cu un motor de 1.6 litri, adică unitatea 1.6 SCe, care păstrează o configurație aspirată și cu injecție indirectă de carburant.

Motorul dezvoltă 114 CP la 5.500 rpm, respectiv 156 Nm la 4.000 rpm, dar puterea maximă scade la 109 CP atunci când rulează cu GPL, informează italienii de la Motorbox. Tot în Italia, un Dacia Duster GPL pleacă de la 13.350 de euro cu TVA inclus în echiparea cea mai accesibilă, adică este cu 500 de euro mai scump decât varianta echivalentă oferită doar cu un motor alimentat cu benzină.

Dacia Duster GPL are un rezervor care poate primi până la 32 de litri de GPL, ceea ce îi asigură o autonomie teoretică de 395 de kilometri în ciclul mixt. Sistemul GPL folosit este Landi Renzo, același furnizor ales și pentru versiunile GPL ale altor modele Dacia. Rezervorul de benzină este de 50 de litri.

Potrivit datelor tehnice, Dacia Duster GPL poate atinge o viteză maximă de 179 km/h. Configuratorul din Italia al mărcii Dacia nu relevă și accelerația 0-100 km/h, însă aceasta este precizată de un portal din Spania: 12,2 secunde.

Consumul mediu declarat este de situat între 6,8 și 8,7 litri la sută pentru GPL, pe când varianta echivalentă cu motor pe benzină are un consum mixt declarat de 6,5 litri la sută. Evident, motorizarea 1.6 SCe respectă normele Euro 6d-TEMP, în timp ce predecesorul său respecta normele Euro 6c.

Dacia Duster GPL nu poate fi configurat și într-o variantă cu tracțiune integrală, fiind disponibil doar cu tracțiune față. De îndată ce vor fi disponibile prețurile lui Duster GPL în România, le vom publica într-un material dedicat.

Previous post

Toyota recheamă în service 1.6 milioane de mașini

Next post

Bollinger B2: Un pick-up electric cu 527 CP

No Comment

Leave a reply