Home»Noutati»Diverse»Dacia Duster este pe locul trei la vânzări în Europa

Dacia Duster este pe locul trei la vânzări în Europa

0
Shares
Pinterest Google+

Dacia Duster a înregistrat un rezultat foarte bun în materie de vânzări la nivel european în primele nouă luni ale anului.

SUV-ul din Mioveni s-a clasat pe locul trei la vânzări în segmentul său, respectiv între SUV-urile de clasă mică. Duster a fost surclasat de Peugeot 2008 și de Renault Captur, cel din urmă fiind campionul segmentului cu 173.000 de unităti, o creștere de 12% față de aceeași perioadă a lui 2017.

În cazul lui Dacia Duster, modelul argeșean a fost ales de 139.386 de clienți, cu doar 500 mai puțini decât ocupantul locului doi, crossoverul din Sochaux. Vorbim despre o creștere de 30% a vânzărilor dacă ne uităm la datele celor de la JATO Dynamics.

Următoarele poziții în clasament sunt ocupate de Volkswagen T-Roc și Opel Mokka. Cel din urmă are o scădere de 28%, aproape la fel de mare ca rezultatul pozitiv obținut de Dacia Duster în materie de procente, fără o legătură directă între cele două. Mokka a avut aproape 100.000 de clienți în primele nouă luni ale anului, adică aproape cât a avut Duster-ul vechi în aceeași perioadă a anului trecut.

Pe locul șase se clasează Ford Ecosport, celălalt SUV fabricat în România. Top 10 este completat de Citroen C3 Aircross, Fiat 500X, Opel Crossland X și Seat Arona. Opel reușește ă fie singura marcă prezentă de două ori în top zece, totalizând vânzări peste cele ale liderului segmentului.

Lucrurile s-ar putea schimba după lansarea comercială a lui Volkswagen T-Cross, care ar putea să ducă marca germană pe prima poziție în segment la vânzări cumulate dacă va reuși să fie la fel de popular precum T-Roc și cel din urmă își va păstra rezultatele. Însă aceste rezultate le vom putea discuta abia peste un an, timp în care alți producători ar putea să-și îmbunătățească vânzările sau să sufere, la rândul lor, de diferite scăderi.

Previous post

Hyundai și Kia vor pune panouri solare pe mașini

Next post

Volkswagen Tarok Concept: Ultimul pas până la producție

No Comment

Leave a reply