Home»Noutati»Dacia Duster EDC și 1.2 TCe ies din producție

Dacia Duster EDC și 1.2 TCe ies din producție

0
Shares
Pinterest Google+

Dacia Duster EDC va ieși temprorar din producție pe fondul alinierii companiei la normele WLTP de măsurare a consumului și emisiilor de CO2, care vor intra în vigoare de la 1 septembrie 2018.

Mai precis, varianta EDC a lui Duster, alături de motorizarea 1.2 TCe, vor avea producția oprită până la sosirea unor înlocuitori adecvați. Știm deja că motorul 1.3 TCe va fi înlocuitorul lui 1.2 TCe, iar acum rămâne doar ca Dacia și Renault să desemneze o altă transmisie automată în locul EDC-ului cu șase trepte în gama Duster.

Dacia nu este singura marcă afectată de introducerea standardului WLTP, mai multe modele din cadrul concernului Volkswagen, printre alte autovehicule de pe piață, fiind eliminate temporar din ofertă până la alinierea mărcilor respective la norma WLTP cu produsele mai bine vândute din ofertă.

Varianta cu transmisie automată a lui Duster este așteptată să fie oferită din nou în gamă în viitorul apropiat, odată ce Dacia și Renault vor încheia procedurile de omologare a noii variante de transmisie care va sosi în această gamă. Până atunci, Dacia Duster va fi disponibil doar cu motoarele 1.5 dCi și 1.6 SCe.

Previous post

Nissan a creat pick-up-ul perfect pentru pescuit

Next post

Conversie off-road inedită pentru Mercedes-Benz S500

No Comment

Leave a reply