Home»Noutati»Dacia Duster are o nouă generație – primele imagini oficiale

Dacia Duster are o nouă generație – primele imagini oficiale

3
Shares
Pinterest Google+

Dacia Duster a ajuns la cea de-a doua generație din cariera sa, iar modelul cel nou a fost prezentat astăzi pe internet.

Marca românească va aduce noul Duster la Salonul Auto de la Frankfurt, organizat la mijlocul lunii septembrie. Până atunci, avem o galerie foto oficială care ne arată cum s-a schimbat Duster de la prima generație și până acum, alături de mai multe cadre și schițe ale generației 2018.

Fața lui Duster a păstrat grila frontală cu elemente dreptunghiulare cu finisaj cromat, iar farurile sunt și ele păstrate la nivel conceptual. Noile componente nu se potrivesc în locul celor vechi, pentru că avem un set de aripi noi, o capotă diferită și o bară față care arată de parcă ține un bull-bar între dinți. Nu este cazul, dar toate modificările au fost făcute pentru a sublinia maturizarea lui Duster și transformarea sa într-un produs mai rafinat, care n-a uitat de unde a plecat.

Dacă partea frontală nu vi se pare prea schimbată, spatele lui Duster este foarte diferit de aspectul modelului actual. Stopurile sunt aproape pătrate, cu colțurile rotunjite, iar semnătura luminoasă vine sub forma unui plus. Deși unii vor spune că seamănă cu Jeep Renegade aceste unităti optice, modelul american fabricat în Italia are un X în stopuri, pe când Duster are un plus, iar SUV-ul din Mioveni a abordat această formă pentru a se integra în noua linie de design a mărcii de care aparține.

Au trecut șapte ani de la primul Duster, iar marca Dacia a crescut foarte mult odată cu acest model. Sigur, frații săi mai mici au făcut și ei o parte din treabă, așa cum era normal, dar Duster a adus noi clienți la porțile dealerilor Dacia, în multe cazuri oameni care nu erau în trecut interesați de produsele mărcii argeșene.

Noul Duster vine și cu jante noi, culori noi, un interior complet schimbat și mai multe motorizări în ofertă. Încă nu avem date oficiale despre acestea, dar sperăm ca transmisia EDC cu două ambreiaje să-și facă apariția în gamă altături de tractiune integrală. Această combinație i-ar aduce lui Duster și mai mulți clienți, pentru că ar asigura confortul și performanțele unei suspensii spate mulți-link cu transmisia EDC și capacitățile sale off-road.

Altfel spus, ar fi un pachet imposibil de bătut de alte mărci fără reduceri semnificative. Cu tot cu reducere, niciun rival în aceeași zonă de preț nu ar trebui să-l bată pe Duster pe teren accidentat. Veți spune că Jimny are capacităti superioare, dar acesta din urmă este dintr-un segment mai mic și nu se compară cu Duster la spațiu interior sau ținută de drum pe asfalt.

Previous post

Porsche Cayenne 2018 debutează fără diesel

Next post

Aston Martin DBX este pregătit pentru debutul programat în 2019

2 Comments

  1. […] prezentat pe internet, dar numai exteriorul său a fost arătat pe atunci. Am discutat deja despre exteriorul lui Duster în acest articol, așa că este timpul să ne concentrăm pe […]

  2. […] prezentat pe internet, dar numai exteriorul său a fost arătat pe atunci. Am discutat deja despre exteriorul lui Duster în acest articol, așa că este timpul să ne concentrăm pe […]

Leave a reply