Home»Noutati»Dacia aniversează 50 de ani de existență

Dacia aniversează 50 de ani de existență

0
Shares
Pinterest Google+

Dacia aniversează 50 de ani de la înființarea fabricii sale și de la debutul în producție al primului său model. Pentru a marca acest hotar important în istoria mărcii, constructorul va organiza mai multe evenimente pentru a sărbători cinci decenii de activitate.

Producătorul argeșean a fost înființat în Colibași, acum cartier în orașul Mioveni, în 1968 și este cea mai importantă companie românească în materie de exporturi și cifră de afaceri. În prezent, modelele Dacia sunt vândute în 44 de țări și sunt fabricate și în Maroc.

Cei de la Dacia vor să le dea cuvântul salariaților pentru a marca această aniversare, lăsăndu-i pe aceștia să povestească schimbările prin care a trecut fabrica în cele cinci decenii de existență. Regretăm că nu poate fi alături și Constantin Stroe la această sărbătoare, dânsul fiind considerat responsabilul principal pentru reușita afacerii cu francezii de la Renault.

Compania pariziană a achiziționat ultimul pachet de acțiuni al Dacia în 1999, moment în care a schimbat macazul pentru marca românească. Era și normală achiziția Dacia de către cei de la Renault, din moment ce producătorul și-a demarat activitatea prin kit-uri CKD ale modelului Renault 8 și a continuat cu Renault 12, urmat de o evoluție pe cont propriu a acestuia începând cu anii ‘80.

În prezent, Dacia este cel mai mare exportator din România, iar platforma industrială Mioveni are 14.000 de salariați și are capacitatea să producă peste 350.000 de unități pe an. Uzina Mecanică și Șasiuri este cea mai mare turnătorie din țară și produce în prezent cutii de viteze, șasiuri și motoare. Anul trecut, Dacia a lansat noua generație a lui Duster, SUV-ul care s-a dovedit un succes comercial atât în Europa, cât și în România. Modelul va fi urmat în gamă de încă un SUV, care îl va înlocui pe Lodgy, dar despre asta vom povesti când vom avea mai multe detalii din surse oficiale.

https://youtu.be/QYTaumjxOak

istoria dacia pe scurt

Previous post

GMV: Noul vehicul al armatei americane

Next post

Aventură de 18 ani: Călătorie în jurul lumii cu o mașină din 1928

1 Comment

  1. […] 3, 2018 […]

Leave a reply