Home»Noutati»Auto»Dacia a dezvăluit primele detalii ale lui Duster facelift

Dacia a dezvăluit primele detalii ale lui Duster facelift

0
Shares
Pinterest Google+

Duster a trecut recent printr-un facelift discret, ce se dorește mai mult o încardrare stilistică în restul gamei, dar și corectarea unor detalii la nivel de dotări. 

Exteriorul a fost vizat de retușuri discrete, din care putem observa ușor semnătura luminoasă a farurilor și stopurilor, o restilizare  a grilei de radiator și a spoilerului pentru a câștiga la capitolul aerodinamică. Jantele au și ele un design nou ce ne duce cu gândul la caracteristicile noii identități vizuale adoptate recent de Dacia.

Galerie foto:

La interior găsim o tapițerie nouă și o cotieră redimensionată, cu porturi USB.  De asemenea, există și două noi sisteme multimedia, ambele folosind un ecran de 8 inch npe care sunt afișate și informații din sfera 4×4, cum ar fi busola, altimetru, clinometru. Primul, Media Display, conține radio DAB, conexiune Bluetooth, două porturi USB și compatibilitate Apple CarPlay+Android Auto și șase difuzoare. Al doilea este  Media Nav, care oferă suplimentar conexiune wi-fi pentru Apple CarPlay și Android Auto.

Capitolul motorizare este influențat de platforma actuală, mai veche decât în cazul noilor Sandero și Logan, astfel că Duster merge în continuare pe motorizări convenționale. Din fericire, dieselul de 1.5 litri continuă să fie disponibil în versiunea 4×2 și 4×4, cu mențiunea că versiunea de 95 CP a dispărut, în schemă rămânând doar cea de 115 CP.

Cât privește propulsoarele pe benzină, acestea rămân aceleași. Avem micul turbo în trei cilindri de 1 litru și 90 CP, plus versiunea alimentată cu GPL care se bucură acum de un rezervor mai mare cu 50% și o autonomie de 1235 km. Acest motor este disponibil doar pentru versiunea cu tracțiune față și cutie automată. Propulsorul de 1.3 litri și 150 CP poate fi combinată fie cu cutie automată dublu-ambreiaj și tracțiune față, fie cu sistem 4×4 și transmisie manuală cu șase trepte. 

Este limpede așadar că vechea platformă nu oferă flexibilitatea necesară pentru a putea vedea pe această generație o versiune hibridă, aceasta fiind rezervată, cel mai probabil, pe următoarea generație. Duster facelift va fi disponibil din septembrie anul acesta, tot atunci când vom afla și prețurile.

Previous post

Dacia are o nouă identitate vizuală

Next post

Brandul Kia, pentru prima dată la Goodwood Festival of Speed

No Comment

Leave a reply