Home»Noutati»Diverse»Club 4×4 România vă invită la offroad!

Club 4×4 România vă invită la offroad!

0
Shares
Pinterest Google+

În perioada 22-25 Septembrie 2011, are loc la Slănic Prahova, primul eveniment sportiv al clubului 4×4 România – Cupa T44, o competiţie organizată de divizia sportivă a clubului – Team 44.

Cupa T44 este primul eveniment de acest fel organizat de Club 4×4 România şi se desfăşoară în conformitate cu regulamentele actuale. Competiţia se desfaşoară pe durata a trei zile şi va fi împărţită în funcţie de gradul de dificultate în două clase, Standard şi Open. Prima (Standard) se adresează debutanţilor şi celor care vor să aprofundeze tainele pilotajului, ale navigaţiei şi, nu în ultimul rând, ale spiritului sportiv pe care această competiţie îl promovează.

Vor lua startul aici maşini cu un grad redus de modificare, apropiat de configuraţia standard iniţială, pentru ca şansele la un punctaj bun şi satisfacţia participării la un regal de off-road pe minunatele plaiuri prahovene, să fie egale pentru toţi participanţii. Clasa Open este dedicată profesioniştilor şi are un grad de dificultate înalt, cu trasee tehnice şi probe speciale ce vor solicita la maxim aptitudinile echipajelor. Aici sunt aşteptate maşini special configurate pentru acest scop şi piloţi-navigatori cu experienţă.


Ultima zi a evenimentului va fi dedicată probei de Trial, destinată ambelor clase. Aici, concurenţii vor face faţă unor obstacole dificile în funcţie de specificul fiecărei clase, întrecerea contra-cronometru fiind cea care va stabili şi punctajul celor trei zile de competiţie. Sfârşitul acestei probe şi al întregului eveniment va fi cu stabilirea clasamentului final, festivitatea de premiere şi înmânarea cupelor şi premiilor pentru câştigătorii celui mai aşteptat eveniment offroad din acest an.

Opinie 4x4adventure.ro :
După un weekend petrecut la Slanic cu ocazia definitivării unor secţiuni din traseul de Open, pot spune că varietatea traseului este cea care va evidenţia Cupa T44 printre competiţiile de gen. Deşi am parcurs un traseu preponderent uscat, am avut parte de câteva noroaie cel puţin interesante, ce ne-au pus probleme serioase şi care se vor agrava şi mai mult în caz de ploaie. Secţiuni cu piatră şi bolovani sunt de asemenea prezente pe traseu, aşa că echipajele vor avea de înfruntat o mulţime de provocări.

Previous post

Producţia lui Duster a atins 200.000 de unităţi

Next post

Echipajul X Riders tinteste podiumul la Iasi Adventure Raid

No Comment

Leave a reply