Home»Retro»Citroen vinde 65 de mașini clasice din colecția proprie

Citroen vinde 65 de mașini clasice din colecția proprie

0
Shares
Pinterest Google+

Citroen Conservatory, muzeul mărcii localizat în Aulnay-sous-Bois, își va muta colecția în Sochaux.

Mutarea sediului care conține peste 700 de mașini din aproape un secol de existență al mărcii Citroen va duce și la o „curățenie generală”, care implică vânzarea la licitație a 65 de mașini din colecția oficială a mărcii franțuzești. Pe lângă vehiculele de pe lista prezentă în catalogul dedicat Leclere Motorcars, vor fi comercializate și modele la scară, broșuri, panouri de caroserie aparținând anumitor modele de competiție, postere, îmbrăcăminte, poze oficiale și multe alte elemente de colecție.

Practic, poți cumpăra numeroase obiecte de colecție păstrate cu grijă de Citroen de-a lungul anilor, iar noi am făcut o selecție de patru vehicule accesibile din această listă pe care ți le poți permite dacă vrei să ai o mașină franțuzească pe care să o restaurezi și să te bucuri de ea în anumite ocazii.

Am mers pe varianta unui buget redus și ne-am orientat către vehiculele care nu depășesc o estimare de 4000 de euro conform specialiștilor. Evident, toate au nevoie de reparații și de atenție, dar vin cu un rulaj modest și cu acte de proveniență în anumite cazuri. Cu alte cuvinte, nu toate exemplarele alese de noi vor putea fi înmatriculate fără bătăi de cap, iar unele dintre ele nu vor avea numere de înmatriculare fără eforturi considerabile.

În orice caz, avem trei Citroen Mehari pentru tine și un Citroen Visa care ar putea fura privirile în orice loc ai decide să le afișezi. Pentru că Mehari poate fi condus și pe teren accidentat, ai putea avea un vehicul de agrement cu adevărat deosebit dacă ai răbdare să-l restaurezi ca la carte și să-l folosești în afara drumurilor publice, unde nu necesită înmatriculare.

Primul Mehari din galeria foto, cel fără acoperiș și cuc aroseria verde, este un prototip de pre-producție cu doar 11,408 kilometri rulați. Specialiștii casei de licitații estimează că va fi vândut pentru o sumă cuprinsă între 2.000 și 4.000 de euro. Un alt Mehari verde este tot un vehicul de pre-producție, care a parcurs un rulaj similar cu celălalt exemplar de aceeași nuanță. Acest Mehari are o valoare estimată între 2.000 și 4.000 de euro.

Citroen a făcut doar 1,213 exemplare Mehari 4×4 Jaune, cum este modelul galben din galeria foto. Acesta din urmă vine cu un certificat de conformitate și poate fi înmatriculat în Europa și în alte țări dacă ești dispus să treci prin hățisurile birocrației. Are doar 14,163 de kilometri la bord și are o valoare estimată între două și patru mii de euro.

Unul dintre primele exemplare Citroen Visa este de vânzare, iar modelul din galeria foto a parcurs doar 11,198 de kilometri și este estimat la o valoare modică, cuprinsă între 1,500 și 3,000 de euro. Cu încă 1,000 sau 1,500 de euro te ocupi și de transportul în România și chiar și de înmatriculare și te poți bucura de un Citroen Visa Super care vine cu o poveste remarcabilă. Da, acesta este modelul care a fost utilizat pentru dezvolarea lui Oltcit.

Previous post

Infiniti QX50 va debuta în 2018 cu primul motor cu compresie variabilă

Next post

Guvernul ia în considerare limitarea amenzilor rutiere

No Comment

Leave a reply