Home»Noutati»Chevrolet Silverado primește un motor cu patru cilindri și sistem de dezactivare a cilindrilor

Chevrolet Silverado primește un motor cu patru cilindri și sistem de dezactivare a cilindrilor

0
Shares
Pinterest Google+

Chevrolet Silverado va primi un motor cu patru cilindri în linie în ofertă, pentru prima dată în istoria pick-up-ului american.

Unitatea va avea o cilindree de 2.7 litri, este alimentată cu benzină și prezintă sistem de dezactivare a cilindrilor. În anumite condiții, motorul va putea rula cu doar doi cilindri pentru a putea economisi carburant.

Propulsorul de 2.7 litri înlocuiește un V6 de 4.3 litri și oferă 310 CP. Acesta are cu 22% mai mult cuplu decât unitatea pe care o înlocuiește și prezintă un raport putere/greutate cu 10% mai bun. Doar 10% din toate unitățile Silverado vândute sunt așteptate să fie cumpărate în compania noului motor.

General Motors a luat decizia să introducă un sistem de dezactivare a cilindrilor și pentru motoarele V8, care prezintă sistemul Dynamic Fuel Management. Acesta din urmă are 17 moduri diferite de dezactivare a cilindrilor și întrerupe alimentarea cu carburant în mers la sarcini scăzute și medii pentru a reduce consumul.

Lansarea noilor tehnologii în gama Silverado vizează reducerea consumului de carburant a generației 2019 a acestui model și răspunderea la o viitoare cerință a consumatorilor americani, care vor dori autovehicule mai economice pe măsură ce va crește prețul carburanților în SUA. Acest fenomen are loc deja, după câțiva ani în care prețurile carburanților erau în scădere și americanii au revenit la mașinile care au un consum mai ridicat decât media.

Aparent, criza din 2008 nu a lăsat amintiri suficient de puternice în viețile unora, iar motoarele de cilindree mare și vehiculele care nu se apropiau de recomandările Agenției de Protecție a Mediului în materie de consum mixt declarat au fost mai populare decât cele economice.

Previous post

Maybach vrea să dezvolte SUV-uri de lux cu o suspensie dedicată

Next post

Dacia Duster Fiskal - conversie la vehicul comercial oferită în Austria

No Comment

Leave a reply