Home»Noutati»Cel mai rapid SUV din lume – primele imagini ale lui Lister LFP

Cel mai rapid SUV din lume – primele imagini ale lui Lister LFP

0
Shares
Pinterest Google+

Lister și-a propus să lanseze cel mai rapid SUV de producție din lume.

Acest plan vine la câteva luni de la lansarea lui Lamborghini Urus, actualul ocupant al acestei poziții. Cei de la Lister sunt specializați în marca Jaguar, așa că au pornit de la un F-Pace SVR. Vorbim despre un model echipat cu un V8 supraalimentat de 5.0 litri. În standard, motorul V8 al acestuia dezvoltă 542 CP și 680 Nm, suficient pentru o viteză maximă de 283 km/h.

Cei de la Lister au reușit să ure puterea maximă la 670 CP și viteza maximă la aproximativ 322 km/h. Lamborghini Urus este capabil să atingă 305 km/h, așa că Lister LFP are toate șansele să ia titlul, însă nu este clar dacă va reuși să-l surclaseze pe Urus și la sprintul de la 0 la 100 km/h.

Ambele modele vor trebui să bată și recordul lui Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio pe Nurburgring dacă doresc să își revendice încă un trofeu. Acesta din urmă ar putea fi detronat de Porsche Cayenne Turbo până atunci, însă cei de la Lister au tot ce le trebuie ca să își spună cuvântul și pe Iadul Verde.

Lister LPF va fi construit în doar 250 de unități, suficient de multe încât să fie considerat model de producție. În prezent, ei au deschis listele de comenzi, dar fără să specifice prețul. În orice caz, va trece fără probleme de 100.000 de euro.

Previous post

VIDEO: Șoferul unui SUV descoperă acvaplanarea

Next post

BMW X5 primește o nouă variantă hibridă: Merge 80 de kilometri în modul electric

No Comment

Leave a reply