Home»Noutati»Diverse»Cea mai scumpă Lada Niva din lume

Cea mai scumpă Lada Niva din lume

0
Shares
Pinterest Google+

Lada Niva se vinde aproape în aceeași formă de când a debutat pe piață, ceea ce înseamnă că nu este un model deosebit de scump.

Mai ales când vine vorba despre exemplarele rulate. Ei bine, deși nu relatăm apariția la vânzare a unui model atât de comun, trebuie să povestim despre cea mai scumpă Lada Niva oferită la vânzare. Fără măcar să fie nouă, am adăuga. Se pare că nu este o problemă pentru casa de licitații RMSotheby’s din Regatul Unit.

La următoarea lor licitație, organizată la Londra în data de 5 septembrie 2018, va fi oferit un model Lada Niva care este în configurația originală și a avut doar doi proprietari până acum. Nimic deosebit, nu? Lucrurile se schimbă când vorbim despre configurația sa: a fost o Niva de competiție care a alergat în ediția 1981 a Raliului Paris-Dakar.

Varianta de curse a lui Niva are rollcage, lumini auxiliare, o capotă din plastic, capac al hayonului realizat din plastic și portiere tot din plastic. Suspensia este ranforsată, iar rezervorul are o capacitate mai mare decât modelul standard, nefiind specificată capacitatea sa. Sub caroserie regăsim un set de scuturi pentru motor, transmisie și diferențial.

Prețul său este estimat să atingă 83.000 de euro, dar cei de la RMSotheby’s consideră că suma minimă pe care o vor primi pentru acest exemplar va fi de 55.000 de euro. Nu este precizat dacă există un preț de rezervă, fără de care nu se va face vânzarea, însă suntem ușor curioși cât va plăti un colecționar pentru un asemenea model.

De obicei, când cineva solicită o sumă generoasă pentru un model de competiție, există și un rezultat în spatele acelui vehicul. Nu este cazul pentru acest model Niva, care a abandonat. O surată de-a sa a ieșit pe locul trei, specifică specialiștii casei de licitații.

Chiar și dacă ar fi restaurată, nu vedem cum un model de competiție care nu a avut rezultate deosebite va ajunge să valoreze atât de mult. Din fericire pentru vânzător, valoarea unui obiect folosit este dată doar de cât este dispus cumpărătorul să plătească pentru el. Așadar, rămâne să așteptăm un nou comunicat de la RMSotheby’s în luna septembrie.

Previous post

Hyundai Santa Cruz este gândit pentru clienții care au sub 30 de ani

Next post

Cum te faci de rușine la parada militară - episodul rusesc

No Comment

Leave a reply