Home»Noutati»Diverse»Castrol lansează primul ulei de motor 0W-20, aprobat simultan de BMW, Mercedes-Benz și VW

Castrol lansează primul ulei de motor 0W-20, aprobat simultan de BMW, Mercedes-Benz și VW

0
Shares
Pinterest Google+

Castrol a lansat un ulei de motor de nouă generație cu vâscozitate redusă 0W-20 și durată lungă de viață, numit Castrol EDGE 0W-20 LL IV. Acesta este primul lubrifiant de acest tip care a obținut simultan cele mai recente aprobări pentru vâscozitate redusă* de la BMW, Mercedes-Benz și Volkswagen. Noul produs este potrivit pentru utilizare în vehicule pe benzină, diesel și hibride, și este disponibil pentru consumatori și service în ambalaje de un litru, patru litri și cinci litri.

 

Castrol EDGE 0W-20 LL IV a obținut trei aprobări oficiale, considerate pe scară largă printre cele mai exigente din industrie: BMW Longlife-17 FE+, MB-Approval 229.72 (de la Mercedes-Benz) și VW 508 00/509 00 (de la Volkswagen). În plus, noul lubrifiant este aprobat pentru Porsche C20, îndeplinește specificația Ford WSS-M2C956-A1 și, de asemenea, îndeplinește cerințele producătorilor de echipamente originale (OEM) care recomandă utilizarea uleiurilor ACEA C5 sau ACEA C6 0W-20.*

 

Testat riguros timp de peste 10.000 de ore, Castrol EDGE 0W-20 LL IV contribuie la reducerea frecării, creșterea eficienței și reducerea emisiilor nocive. Noul produs a fost conceput pentru a răspunde multiplelor provocări asociate motoarelor moderne. În timp ce unitățile mai mici și puternice oferă o economie mai bună a combustibilului, creșterea utilizării turboalimentării poate mări presiunea în interiorul motorului – formularea cu vâscozitate redusă a Castrol EDGE 0W-20 LL IV minimizează energia necesară pentru a o deplasa în jurul componentelor interne ale motorului.

 

Fenomenul de aprindere prematură la turații reduse (LSPI) poate apărea atunci când motoarele turbo cu dimensiuni reduse sunt supuse unor sarcini mari la turații reduse ale motorului. Amestecul combustibil-aer poate să se aprindă prematur, cauzând o presiune excesivă în cilindri, ceea ce duce la creșterea zgomotului motorului și, în cazuri extreme, la deteriorarea catastrofală a motorului. CASTROL EDGE 0W-20 LL IV trece toate cerințele de testare LSPI pentru a reduce semnificativ riscul apariției unor astfel de evenimente.

 

Ralf Wobben, Specialist în Brand și Produs la Castrol Europa, declară: “Castrol EDGE este gama noastră cea mai avansată de uleiuri de motor care poate satisface cele mai exigente specificații.” A fi în fruntea unei industrii în continuă dezvoltare este un exemplu al muncii de pionierat a Castrol în colaborare cu producătorii de vehicule pentru a proiecta uleiuri de motor care pot debloca performanța și crește eficiența. Acest lubrifiant „combi” 0W-20 cu vâscozitate redusă, primul în lume, demonstrează cum integrăm cele mai recente avansuri tehnologice și le livrăm într-un produs potrivit pentru numeroase aplicații.

Previous post

INSTER - SUV-ul electric de clasa mica, de la Hyundai

Next post

De ce să te folosești de E-wallet când joci la cazinou?

No Comment

Leave a reply