Home»Sport»Rally-raid»Carlos Sainz riscă să fie exclus din Dakar 2018

Carlos Sainz riscă să fie exclus din Dakar 2018

0
Shares
Pinterest Google+

Liderul categoriei Auto, din Dakar 2018, riscă să fie exclus din raliu din pricina unui incident petrecut în etapa a 8-a, Uyuni – Tupiza. Carlos Sainz ar fi lovit un quad în cea mai lungă probă specială din această ediție (498km) și nu s-a oprit să vadă dacă concurentul în cauză are nevoie de ajutor.

 

Asemenea comportament este sancționat și poate însemna o penalizare de timp sau chiar excluderea din cursă.

Există cazul ca în pofida santinelei (acest sistem declanșează o alarmă în mașini și camioane sau pe motociclete și quaduri când se întâlnesc – tocmai pentru a evita eventuale incidente mai ales între dune, unde este foarte greu să sesizezi, din timp, un alt vehicul), atât Sainz cât și navigatorul său să nu fi sesizat că au lovit un quad. Situația este analizată și o decizie va fi luată cât de curând pentru că la ora locală 20:00 (ora României 01 AM, 16 ian) va avea loc briefingul pentru etapa 10-a Salta -Belen.

 

Așadar riscăm ca mâine dimineață să vedem un nou lider în Dakar. Chair dacă etapa a 9-a a fost anulată din cauza condițiilor meteo, iată ca nimic nu este cert în cel mai dur rally-raid al planetei și orice se poate întâmpla.

Previous post

Mercedes-Benz Clasa G are o nouă generație

Next post

Dacia Duster ar putea primi un frate cu șapte locuri în 2020

No Comment

Leave a reply