Home»Noutati»Carlex Exy Monster X: Un 6×6 bazat pe Clasa X

Carlex Exy Monster X: Un 6×6 bazat pe Clasa X

0
Shares
Pinterest Google+

Carlex Exy Monster X este cel mai recent proiect al Carlex Design. El era anticipat deja de un concept.

Vorbim despre o casă de tuning din Polonia care a devenit celebră prin interioarele custom pe care le realizau, dar și-au extins activitățile și la alte modificări. În acest sens, a deschis o divizie numită Pickup Design, specializată în personalizarea pick-up-urilor.

Cel mai proaspăt proiect, Carlex Exy Monster X, este bazat pe Mercedes-Benz Clasa X și îl transformă într-un 6×6 veritabil. Da, toate cele trei punți sunt motoare, iar caroseria a fost lățită și a primit numeroase alte modificări.

Probabil cea mai interesantă parte este realizarea caroseriei integral din fibră de carbon, iar bena este acoperită cu o vopsea specială pentru a preveni zgârieturile. Nuanța de galben aleasă asigură un contrast interesant cu restul caroseriei. Până și scaunele sunt vopsite în galben, la fel cum sunt și etrierii, cârligele de remorcare ale troliilor și bara care ține luminile suplimentare de pe plafon.

Jantele de dimensiuni generoase sunt îmbrăcate cu anvelope de performanță Bridgestone Potenza, deci nu este o conversie pentru off-road, ci pentru a impresiona pe șosea. Nu sunt specificate performanțele motorului, dar și acesta poate să fie modificat de cei de la Carlex în urma extinderii activității companiei.

Cei de la Carlex nu au specificat cât va costa un asemenea model și cât durează producția, dar este clar că va fi realizat doar la comandă. Utilizarea fibrei de carbon și introducerea unei noi punți motoare aduc costurile la un nivel înalt, probabil la fel de ridicat ca la un 6×6 produs chiar de Mercedes-AMG.

Va fi interesant să vedem câți vor avea încredere în polonezi pentru realizarea acestui proiect ambițios.

Previous post

Nissan Juke primește o nouă generație în 2019

Next post

Ariel Nomad pe munte - distracție marca Top Gear

No Comment

Leave a reply