Home»Noutati»Diverse»Car sharing-ul ar putea elimina nevoia publicului pentru mașinile de volum

Car sharing-ul ar putea elimina nevoia publicului pentru mașinile de volum

0
Shares
Pinterest Google+

Toyota lucrează la mașini autonome, însă nu toți angajații companiei văd cu ochi buni serviciile de car sharing, care ar putea să schimbe dramatic producția în serie a autovehiculelor.

Potrivit lui Simon Humphries, șeful departamentului de design al mărcilor Toyota și Lexus, serviciile de car sharing pregătite de diferite companii și efectuate cu vehicule autonome ar putea să elimine nevoia de mașini produse în masă. Vestea bună este că japonezii vor putea să se concentreze pe modelele de nișă, care nu sunt atât de populare în prezent.

Altfel spus, în timp ce majoritatea oamenilor din viitor vor apela la mașinile autonome deținute de diverse companii, o mână de șoferi va dori în continuare să conducă, iar respectivele mașini pe care le vor dori acestea vor trebui să iasă în evidență.

Odată cu creșterea popularității vehiculelor autonome și a serviciilor de car sharing, care vor reduce nevoia de mașini noi pentru publicul tradițional al constructorilor de volum, cei de la Toyota ar putea să ofere mai multe modele sport și diverse mașini de lifestyle. Desigur, modelele off-road vor exista în continuare în ofertă, iar acestea vor putea fi mai bune decât sunt astăzi pentru că vor fi adresate unui public specializat.

Schimbările despre care vorbesc cei de la Toyota nu se vor întâmpla peste câțiva ani, ci peste decenii, pentru că ar trebui înlocuite foarte multe vehicule cu mașini oferite în regim de car sharing, iar acele mașini vor pleca de pe drumurile publice abia după ce publicul va putea să-și permită să renunțe la ele pentru a apela la car sharing în mediul urban și nu numai.

Previous post

Breslau 500: Polonezii propun 8 zile de rally-raid la ei acasă

Next post

Italian Baja deschide sezonul 2018 de cross country în Italia

No Comment

Leave a reply