Home»Noutati»Diverse»Bosch în România: Creștere de 26% a vânzărilor în 2017

Bosch în România: Creștere de 26% a vânzărilor în 2017

0
Shares
Pinterest Google+

Bosch a anunțat astăzi rezultatele sale pentru anul fiscal 2017, care i-a adus diviziei din România a companiei germane o creștere de 26% a vânzărilor, totalizând 1,9 miliarde de lei.

Vânzările de 416 milioane de euro descrise mai sus au fost obținute la nivelul întregii companii Bosch România, care activează în mai multe domenii, nu doar în sectorul auto. Tot anul trecut, Bosch a investit aproximativ 100 de milioane de euro în România. Aceste investiții au fost făcute în Cluj și în Blaj, unde compania fabrică unități de control pentru airbag, sisteme de control ale camerelor video auto și alte elemente gândite să sporească siguranță rutieră și confortul șoferilor.

Nemții se așteaptă la rezultate și mai bune în 2018, deoarece primele trei luni le-au adus o creștere semnificativă a vânzărilor față de anul trecut. În luna octombrie a anului trecut, Bosch a deschis și un centru de instruire al elevilor aflați în sistemul de învățământ dual, dar care este folosită și pentru pregătirea angajaților existenți. Facilitatea de training din Blaj a fost realizată în urma unei investiții de șăse milioane de euro și are o suprafață de 4.400 de metri pătrați.

În prezent, Bosch are aproximativ 6.500 de angajați în țara noastră, o creștere de 36% față de finalul lui 2016. Facilitățile Bosch din Timișoara, Blaj și Cluj sunt așteptate să crească din nou numărul de angajați, dar despre asta vom afla mai multe în 2019, când va fi prezentat raportul pentru anul fiscal 2018. Rețeaua de parteneri de service auto Bosch în România a crescut la 350 de unități în 2017, anunță reprezentanții diviziei Automotive Aftermarket a companiei germane.

Bosch a achiziționat recent un teren în Simeria, unde vrea să construiască o fabrică de mașini de spălat. Acest proiect va duce la o investiție de 110 milioane de euro în acea zonă, iar producția va demara în 2020. Anul 2022 va aduce o capacitate de producție de peste un milion de mașini de spălat, care vor fi vândute în Europa.

Previous post

Genesis va debuta în Europa în 2020

Next post

Citroen C5 Aircross va fi lansat și în Europa

No Comment

Leave a reply