Home»Noutati»BMW X5 primește o nouă variantă hibridă: Merge 80 de kilometri în modul electric

BMW X5 primește o nouă variantă hibridă: Merge 80 de kilometri în modul electric

0
Shares
Pinterest Google+

BMW X5 va fi disponibil și într-o variantă hibridă plug-in, numită 45e. Aceasta este succesoarea modelului X5 xDrive40e.

Noul SUV hibrid plug-in de la BMW dezvoltă aproape 400 de cai putere și va fi oferit pe piață începând cu anul 2019. El are capacitatea de a rula în modul 100% electric preț de 80 de kilometri, semnificativ mai mult decât predecesorul său. Accelerația de la 0 la 100 km/h este realizată în doar 5.6 secunde, ceea ce îl face cu o secundă mai rapid decât vechiul model.

Apropo, noul X5 xDrive45e va putea să meargă în modul 100% electric la viteze de până la 140 km/h. Odată ce pornește și motorul alimentat cu benzină, viteza maximă urcă la 235 km/h, mult peste limita legală de la noi. În orice caz, senzația rulării cu motorul oprit la peste 100 km/h este interesantă. Nu încercați asta cu mașini convenționale, fără sistem hibrid, deoarece riscați să produceți un accident.

Motorizarea noului X5 xDrive45e este un propulsor alimentat cu benzină, TwinPower Turbo, cu șase cilindri în linie, de 3.0 litri, care asigură 286 CP. Unitatea este asistată de un motor electric de 112 CP, iar cele două oferă un total de 394 C, cu 81 mai mulți decât predecesorul X5 xDrive40e. O altă coordonată interesantă este cuplul maxim, care atinge acum 600 Nm.

Transmisia este deja clasica unitate Steptronic cu opt trepte, iar tracțiunea integrală permanentă este asigurată de sistemul xDrive. O noutate față de precedentul model este introducerea unui sistem de suspensie pneumatică pe ambele punți și a amortizoarelor cu gestiune electrică împreună cu acest sistem. Totodată, noul X5 poate fi comandat și cu sistem de direcție integrală, oferit și pe varianta hibridă plug-in.

Vom avea prețuri și mai multe specificații de îndată ce modelul va fi disponibil pe piață.

Previous post

Cel mai rapid SUV din lume - primele imagini ale lui Lister LFP

Next post

BMW X2 M35i aduce cel mai puternic motor cu patru cilindri al mărcii

No Comment

Leave a reply