Home»Noutati»Diverse»BMW vrea să producă mașini electrice în volume mari din 2020

BMW vrea să producă mașini electrice în volume mari din 2020

0
Shares
Pinterest Google+

BMW are deja un model 100% electric în producție la momentul actual, dar marca germană vrea să lanseze alte 12 modele cu acest tip de propulsie până în 2025.

Conglomeratul din Munchen și-a anunțat oficial intenția de la demara producția de mașini electrice la scară largă cel târziu până în 2020. Nu este clar câte automobile electrice vor fi în oferta BMW la momentul respectiv, dar este evident că acest salt în volum se poate face cu un singur model. Din moment ce i3 a fost lansat în 2013 și a primit recent o mică îmbunătățire și o variantă mai sportivă, i3S, ne așteptăm ca marca BMW să mai lanseze câteva electrice în următorii trei ani.

Printre aceste modele electrice va fi și un SUV, care va fi bazat pe X3. Știm deja acest lucru, a fost confirmat de oficialii mărcii, iar modelul va avea și un corespondent în gama MINI. Între timp, se pare că și la Rolls-Royce, o altă marcă din portofoliul BMW, va sosi un autovehicul electric.

Clienții de automobile de lux, cum sunt cei care cumpără Rolls-Royce, nu au probleme în instalarea unei stații de încărcare la domiciliu și la birou, în special pentru că este probabil ca ei să fie oameni de afaceri și să conducă o companie.

Această revoluție a mașinilor electrice se datorează parțial succesului înregistrat de Tesla, deoarece compania americană venită aproape de nicăieri a reușit să lanseze o gamă de mașini exclusiv electrice care nu l-a băgat pe Elon Musk, fondatorul companiei, în faliment. Deci se poate, iar oamenilor li s-a demonstrat că poți să mergi și 500 de kilometri în viața reală cu un model al acestui constructor.

În orice caz, puțini oameni conduc zilnic 500 de kilometri, deci nu ar fi tocmai o problemă dacă o mașină electrică ar avea o autonomie de 300 sau 400 de kilometri. Se poate trăi chiar și cu mai puțin, evident, dar consumatorii vor să fie liniștiți că vor ajunge înapoi la punctul de încărcare și dacă fac un mic ocol printr-un mall sau în alt loc în drumul lor spre casă.

Pe lângă modelele electrice, BMW vrea să-și extindă gama de mașini electrificate, adică hibride de diferite tipuri. Vorbim aici despre mild-hybrid, full-hybrid și plug-in hybrid. Cele două din urmă asigură o autonomie mai mare pentru că au baterii mai generoase, iar hibridele plug-in pot fi încărcate la priză pentru a economisi și mai mult carburant. Conceptul BMW X7 iPerformance are un asemenea tip de sistem de propulsie.

Previous post

Jaguar și Land Rover vor lansa doar modele electrificate după 2020

Next post

Mitsubishi și Nissan sunt printre marii absenți de la Frankfurt

No Comment

Leave a reply