Home»Sport»Moto»BMW R1200 RS ConnectedRide prezintă viitorul mai sigur al motocicliștilor

BMW R1200 RS ConnectedRide prezintă viitorul mai sigur al motocicliștilor

0
Shares
Pinterest Google+

BMW Motorrad a prezentat un prototip numit R 1200 RS ConnectedRide în cadrul unei conferințe derulate la BMW Welt, un centru amenajat de marca germană în orașul său natal, Munchen.

Vorbim despre un concept de motocicletă aflat într-un stadiu avansat de dezvoltare, în special pentru că este bazat pe un model de serie, care folosește numeroase sisteme proiectate special pentru prevenirea accidentelor rutiere.

Spre deosebire de sistemele menite să acopere, pe cât posibil, erorile de conducere ale clientului, BMW a dezvoltat o anexă la tehnologia V2V/V2X, adică vehicle-to-vehicle sau vehicle-to-X, care îi permite unei motociclete să îi transmită unei mașini că șoferul său este pe cale să nu îi cedeze prioritate unui motociclist. Acest tip de accident este comun în viața de zi cu zi, inclusiv în România, iar urmările sunt grave în majoritatea cazurilor.

Prin Vehicle to Vehicle Communication, protocolul dezvoltat de industria auto special pentru situații de genul, șoferul vehiculului ar urma să fie notificat în timp util și, cu timpul, oprit înainte să fie orice pericol datorită mașinilor autonome și a celor cu funcții autonome de tip SAE Nivel 3, în cazul în care ar urma un impact iminent cu o motocicletă.

BMW a dezvoltat acest sistem împreună cu alți doi membri fondatori ai CNC, Honda și Yamaha, iar ideea principală pe care trebuie să o tragem de aici este că vor fi motociclete capabile de asemenea transmisiuni către vehiculele convenționale și acest lucru va duce la reducerea accidentelor rutiere. Honda a pregătit un CRF 1000 L și un Africa Twin care urmează aceeași idee cu prototipul creat de BMW, iar Yamaha are un prototip de Tracer 900 care împarte aceeași arhitectură.

Previous post

GM Surus Concept - un șasiu multifuncțional pentru utilitarele viitorului

Next post

Opel Grandland X primește primul kit de tuning, semnat Irmscher

No Comment

Leave a reply