Home»Noutati»Auto»BMW M5 primește tracțiune integrală și se bucură de 600 CP

BMW M5 primește tracțiune integrală și se bucură de 600 CP

0
Shares
Pinterest Google+

BMW M5 a primit o nouă generație în această lună, iar ea va fi prezentată publicului la Salonul Auto de la Frankfurt, organizat în Septembrie.

Modelul german marchează o premieră interesantă: va avea tracțiune integrală. Sistemul se numește M xDrive și va opera în mai multe moduri, iar una dintre setări îi va permite să asigure o configurație doar cu tracțiune spate.

Altfel spus, vorbim despre un sistem inteligent de tracțiune integrală care va fi util atât în condiții de aderență în schimbare sau pe suprafețe mai puțin favorabile acestui model, cât și când talentul șoferului este depășit de situație.

Bineînțeles, să nu credeți că tracțiunea integrală poate să îndoaie legile fizicii și să facă magie. Dacă anvelopele vor fi suprasolicitate de șofer și nu va fi posibilă redresarea pe trasa dorită, M5-ul de generație nouă va fi la fel de neajutorat ca unul mai vechi, dar asta numai dacă la volanul său se urcă un șofer neexpermentat și impulsiv.

Motorizarea noului M5 este un V8 Twin Power Turbo de 4.4 litri și 600 CP. Cuplul maxim este de 750 Nm, iar cutia de viteze este o automată cu opt trepte. Nu este menționată posibilitatea unei transmisii manuale, iar aceasta din urmă nu este așteptată în gama M5. În orice caz, nu se vindea acest sortiment, deci doar câteva zeci de potențiali clienți vor ofta.

Accelerația de la 0 la 100 km/h este realizată în doar 3.4 secunde, pe când sprint-ul până la 200 k/h este finalizat în 11.1 secunde. Viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h, dar acest prag urcă la 300 km/h cu pachetul M Driver.

Previous post

Nikola îl prezintă pe Zero, un UTV 100% electric cu 555 CP

Next post

Ken Block face spectacol pe teren accidentat în TerraKhana

No Comment

Leave a reply