Home»Noutati»Diverse»Barca lui Henry Ford e de vânzare. Are motor V12 de 450 CP

Barca lui Henry Ford e de vânzare. Are motor V12 de 450 CP

0
Shares
Pinterest Google+

Henry Ford, fondatorul mărcii auto care-i poartă numele, a deținut o barcă care a fost făcută la comandă. Ambarcatiunea se numește Evangeline și va fi vândută la licitație.

Modelul a fost construit între 1923 și 1924 de compania Hacker Boat Co., condusă de John Hacker, un prieten apropiat de-al industriașului american. Se pare că Henry Ford i-a cerut să-i construiască mai multe bărci, în diferite configurații, dar numai Evangeline a rămas întreagă peste ani.

Această barcă are un motor V12 Liberty, provenit de la un avion din Primul Război Mondial, iar cilindreea sa este de 27 de litri. Unitatea dezvoltă aproximativ 450 CP și a fost convertită de la început pentru funcționarea maritimă.

Restaurarea exemplarului din imagini a debutat în 1987, iar rezultatul a fost admirat pentru prima dată în public la Concursul de Eleganță de la Lacul Tahoe, în 2015, unde a fost și premiat.

Cel mai interesant aspect al acestei ambarcațiuni este numele său, Evangeline. Se pare că acesta era prenumele secretarei personale a lui Henry Ford, despre care unii cred că era și amanta industriașului. Ea era soția lui Raymond Dahlinger, un pilot de curse care concura pentru Ovalul Albastru și manageria fermele lui Henry Ford.

Achiziția bărcii Evangeline nu îi va furniza cumpărătorului răspunsul la presupusa legătură amoroasă dintre Ford și secretara sa, dar îi va aduce o ambarcațiune unică în lume. Experții estimează că ea va costa aproximativ 1.5 milioane de dolari.

Previous post

Un Chevrolet Colorado standard aleargă în cea mai lunga cursă off-road din SUA

Next post

Volkswagen confirmă varianta de producție a lui Microbus pentru 2022

No Comment

Leave a reply