Home»Noutati»Diverse»Angajați Tesla: “90% dintre mașinile făcute de noi au probleme de calitate”

Angajați Tesla: “90% dintre mașinile făcute de noi au probleme de calitate”

0
Shares
Pinterest Google+

Tesla este o companie neobișnuită în industria auto, iar mai mulți foști angajați au vorbit cu presa despre problemele pe care americanii le ascund.

Potrivit unui reportaj Reuters, care a implicat o discuție cu nouă foști și actuali angajați Tesla. Aceștia au vorbit sub protecția anonimității și se pare că aproximativ 90% din producția de Model X și Model S a avut probleme la asamblare.

Aparent, numeroase vehicule necesită remedierea unor defecte înainte de părăsirea fabricii. Însă, angajații respectivi nu au dat exemple cu privire la tipul de probleme pe care le întâmpină aceste modele.

Cei de la Reuters au contactat marca Tesla pentru comentarii și au explicat că procesul lor de control al calității este „neobișnuit de riguros”, iar asta se întâmplă pentru că este gândit să observe și cele mai mici imperfecțiuni. Reprezentanții mărcii americane, cunoscute între jurnaliști pentru felul neobișnuit în care răspunde la întrebările de la presă, au refuzat să furnizeze rate de defect post-asamblare din fișierele companiei.

Poate că nu pare problematic pentru un client, însă o companie care pierde timp cu reparațiile făcute după asamblare pierde bani atât prin plata muncitorilor responsabili de reparații, cât și prin procesul de fabricație cu o rată de defect prea mare și prin întârzierea livrărilor. Aceasta din urmă este o problemă pentru Tesla.

Între timp, la Toyota, sistemul de producție dezvoltat de japonezi are o rată de defect mai mică de 10 procente la nivelul întregii cote globale a companiei, ceea ce este o valoare excelentă datorită unor idei precum poka-yoke, aplicate până și la fabrica Dacia din Mioveni.

Previous post

Opel Grandland X primește o automată cu opt trepte

Next post

Startech "repară" spatele lui Land Rover Discovery

No Comment

Leave a reply