Home»Noutati»Volvo XC40 va avea un sistem de conducere semi-autonom

Volvo XC40 va avea un sistem de conducere semi-autonom

0
Shares
Pinterest Google+

Volvo XC40 va deveni cel mai mic SUV al mărcii suedeze, însă asta nu îl va opri atunci când vine vorba de echiparea cu sisteme de siguranță moderne.

Noul XC40 nu a fost încă dezvelit, dar cei de la Volvo au fost suficient de generoși cu noi încât să ofere câteva imagini teaser ale acestuia. Modelul va fi construit pe plaforma CMA, care vine de la Compact Modular Architecture. Aceasta din urmă este viitorul Volvo în materie de clasă compactă și nu numai, iar XC40 a fost ales drept primul recipient.

Printre sistemele de siguranță de care va beneficia noul XC40 se numără Cross Traffic Alert cu funcție de frânare automată la detectarea unui imact iminent, camere video cu acoperire de 360 de grade, sistem de prevenire și reducere a daunelor în caz de ieșire neprevăzută de pe șosea, cea mai recentă variantă a sistemului City Safety și sistemul semi-autonom de conducere numit Pilot Assist.

City Safety reprezintă un ansamblu de sisteme de siguranță activă gândite de Volvo pentru a preveni un impact frontal cu un alt vehicul și care poate preveni și impactul cu un biciclist sau cu un pieton. În plus, acesta beneficiază și de BLIS, adică sistemul mărcii care este răspunzător de monitorizarea unghiului mort și avertizarea șoferului dacă este pe cale să facă un impact lateral cu un alt vehicul pe care nu îl vede în oglinzile laterale.

Sistemul de conducere semi-autonom Pilot Assist va fi una dintre funcțiile care îl vor scoate pe XC40 în față în segmentul compact. Principalii rivali ai lui XC40 sunt Mercedes-Benz GLA, Audi Q3 și BMW X1. Ne așteptăm să vedem noul XC40 la Salonul Auto de la Frankfurt. La fel ca alte modele recente de la Volvo, acesta ar urma să aibă litera T înclinată în interiorul blocurilor optice și formată din benzi de LED-uri, care funcționează ca lumini de zi.

Volvo XC40 interior

Previous post

Land Rover Kingsman, un Defender cu V8 de 320 CP

Next post

Mani Gyenes obține medalia de aur la "Olimpiada" Motociclismului

No Comment

Leave a reply