Home»Noutati»Volvo XC40 debutează în segmentul compact cu un look distinctiv

Volvo XC40 debutează în segmentul compact cu un look distinctiv

0
Shares
Pinterest Google+

Volvo XC40 este noul SUV al mărcii din Suedia, iar acesta vine cu un aspect distinctiv în segment, care apelează la clienții care nu sunt interesați de produsele tripletei premium din Germania.

Noul XC40 nu este doar un frate mai mic al lui XC60, în stilul matrioska al nemților, ci este un produs care se bucură de o platformă complet nouă, numită CMA. Acronimul vine de la Compact Modular Architecture și este cea mai nouă soluție a suedezilor în materie de platforme tehnice. Aceasta este dedicată modelelor compacte, după cum îi spune și numele, iar asta înseamnă că va echipa și viitorul V40, hatchback-ul de segment C al suedezilor.

Toate motoarele sunt din gama Drive-E, care au o cilindree de maximum 2.0 litri. Variante hibride plug-in și 100% electrice ale lui XC40 vor sosi în anii ce vor urma. Volvo are planuri mari cu mașinile electrice, iar acest model va face parte din acea strategie, deci urmează și un SUV electric de la Volvo, dar nu mai devreme de 2020.

Interiorul seamănă cu celelalte produse recente ale acestui producător și vine ca o gură de aer proaspăt între atâtea mașini germane. Sigur, o altă alternativă ar fi englezii de la Jaguar cu al lor E-Pace, dar Volvo XC40 vine cu un farmec aparte. Nu este neapărat partenerul ideal de off-road, dar este un SUV care promite un nivel înalt de siguranță și tehnologii care să-ți facă viața mai ușoară. Mai sunt utile și aceste mașini în viață unui om, nu doar cele pregătite de concursuri de off-road.

Previous post

Ultimul Mercedes-Maybach G650 Laundalet se vinde la licitație

Next post

Mitsubishi Eclipse Cross va fi expus în România înainte de debutul oficial

No Comment

Leave a reply