Home»Noutati»Volvo trece la motoare cu trei cilindri: XC40 îl primește pe primul

Volvo trece la motoare cu trei cilindri: XC40 îl primește pe primul

0
Shares
Pinterest Google+

Volvo XC40 va fi primul model din istoria companiei suedeze care va primi un motor cu trei cilindri în ofertă.

Unitatea cea nouă este dezvoltată inhouse și este botezată T3. Motorul face parte din gama Drive-E de la Volvo și este făcut pe aceeași linie de asamblare ca propulsoarele cu patru cilindri ale suedezilor. Pentru moment, cei de la Volvo nu au anunțat nivelul de putere al acestui motor și nici consumul mixt în ciclul RDE sau NEDC.

Însă, știm că are injecție directă și o cilindree de 1.5 litri, un litraj similar cu cel folosit de rivalii de la BMW pentru motoarele lor cu trei cilindri în linie. Aparent, inginerii s-au convins că o cameră de combustie de 500 de centimetri cubi este cea mai bună soluție în prezent pentru un echilibru bun între putere și consum de carburant, iar motoarele de generație nouă care merg pe o construcție modulară sunt făcute fie de 1.5 litri, fie de 2.0 litri, în funcție de numărul de cilindri.

La momentul lansării, XC40 va veni cu motorul T3 și o transmisie manuală cu șase trepte, însă anul 2019 va aduce în ofertă și o transmisie automată cu opt trepte. Gama mai include motoare diesel de 150 și 190 CP, iar Volvo va oferi în viitor și variante hibride și electrice.

Previous post

Asta da jucărie: Traxxas R/C Bronco

Next post

Mitsubishi Outlander PHEV primește un facelift

No Comment

Leave a reply