Home»Noutati»Volvo are încă un camion electric în ofertă: FE Electric

Volvo are încă un camion electric în ofertă: FE Electric

0
Shares
Pinterest Google+

Volvo a prezentat în urmă cu câteva săptămâni primul său camion electric de serie, FL Electric.

N-au stat mult pe gânduri și l-au prezentat pe al doilea model din ofertă, FE Electric, la mai puțin de o săptămână distanță. Noul model este semnificativ mai mare decât FL Electric și poate să transporte până la 27 de tone, cu nouă mai mult decât fratele său mai mic.

Modelul cel nou are două motoare și oferă o putere maximă de până la 503 CP, iar acumulatorii sunt oferiți în mai multe configurații, cu o capacitate cuprinsă între 200 și 300 kWh. Autonomia rezultată este de până la 200 de kilometri, adică dublu față de fratele său mai mic datorită capacității mai mare de stocare a energiei electrice.

Primele exemplare Volvo FL sunt deja rezervate, iar livrările vor demara în 2019. Acest camion este gândit pentru distribuția în mediul urban și poate să fie utilizat și pentru colectarea de deșeuri și alte aplicații în mediul urban potrivite pentru sarcina maximă de care este capabil.

Încărcarea acumulatorilor de la zero până la 300 kWh se face într-o oră și jumătate cu un încărcator CCS2 de 150 kW, respectiv în 10 ore cu o priză de curent alternativ de 22 kW.

Cele două motoare din dotarea sa îi oferă o putere constantă de 353 CP, cu un maxim de 503 kW, în timp ce cuplul maxim este de 850 Nm. Transmisia este dezvoltată de Volvo și are două trepte, iar puntea spate poate livra un cuplu maxim de 28 kNm (28.000 Nm).

Previous post

Kia Sportage facelift: primele imagini și informații oficiale

Next post

Citroen C5 Aircross a debutat în Europa: promite să fie cel mai confortabil SUV

No Comment

Leave a reply