Home»Noutati»Auto»Următorul Kuga: mai multă tehnologie la un preţ mai mic

Următorul Kuga: mai multă tehnologie la un preţ mai mic

0
Shares
Pinterest Google+

Ford a anuţat deja preţuri mai mici pe unele pieţe pentru următoarea generaţie Kuga. Fabricat în uzina de la Valencia, noul model aduce câteva inovaţii pentru acest segment, cum ar fi acţionarea fără mâini a uşii portbagajului sau sistemul inteligent de tracţiune integrală cu Torque Vectoring Control.

Motorizarea EcoBoost pe benzină de 150 CP este şi ea una nouă şi va fi disponibilă şi într-o variantă mai puternică, de 180 CP. La capitolul diesel se va merge în continuare pe acelaşi 2.0 TDCi Duratorq, oferit tot în două versiuni de putere, 140 CP şi 163 CP. Transmisia PowerShift este disponibilă doar împreună cu sistemul de tracţiune integrală şi motorizările diesel. Portbagajul a fost mărit cu 82 litri şi poate fi suplimentat cu încă 200 litri printr-un sistem inteligent de rabatare a banchetei.
Sistemul AWD cu angrenare variabilă a punţii spate a fost setat pentru a spori manevrabilitatea şi tracţiunea, creşterea performanţelor dinamice fiind asigurată de Torque Vectoring Control, sistem ce a debutat pe noul Focus şi care îmbunătăţeşte radical comportamentul maşinii în viraje.

Viitorul Kuga vine cu noutăţi şi la nivelul sistemelor de asistenţă, cum ar fi Active Park Assist, destinat parcărilor laterale, sau Blind Spot Information System, care ajută la observarea mai eficientă a vehiculelor aflate în unghiul mort şi avertizarea prezenţei acestora prin intermediul unui semnal luminos plasat în oglinda retrovizoare. Sistemul SYNC va fi de asemenea disponibil, acesta integrând atât interfaţa cu comenzi vocale, conectivitatea multipă, posibilitatea de a reda vocal SMS-urile primite pe telefonul mobil, cât şi Emergency Assistance, un sistem care în caz de coliziune gravă sau răsturnare, alertrează automat serviciile de urgenţă cărora le oferă coordonatele exacte obţinute de la GPS-ul integrat.

Ford a anunţat deja în Marea Britanie preţuri cu până la 1.000 de lire mai mici pentru noul Kuga, ce se va vinde începând cu anul viitor, o politică similară fiind aşteptată şi pentru celelalte pieţe.

Previous post

Toyota a pregătit noua generaţie RAV4

Next post

Clasamente generale Off Road pe anul 2012

No Comment

Leave a reply