Home»Noutati»Unimog în varianta pentru pompieri – un custom din Germania

Unimog în varianta pentru pompieri – un custom din Germania

0
Shares
Pinterest Google+

Autospecialele de pompieri nu primesc întotdeauna atenție, dar există unele care merită menționate și când nu au fost în misiune.

Un orășel din sud-vestul Germaniei, Kirchzarten, o echipă de pompieri voluntari folosește o autospecială deosebită. Baza a fost un Unimog U 5023, care a fost adaptat pentru a deservi o echipă de pompieri care lucrează într-un mediu diferit de cel urban. Tocmai de aceea, are o gardă la sol de 45 de centimetri și un set de jante și anvelope dedicate pentru off-road. Desigur, există și un sistem de tracțiune integrală pentru situațiile dificile.

În procesul de adaptare la autospecială pentru stins incendii, acest Unimog a primit un rezervor de apă care poate să țină 4.000 de litri și încă un rezervor care ține 500 de litri de spumă. Cele două deservesc o pompă Ziegler care poate să livreze până la 3.000 de litri de apă pe minut.

Motorizarea este un diesel BlueTec 6 de 231 CP și 900 Nm. Prețul unui asemenea camion nu a fost specificat, dar este impresionant că face parte din dotarea unei echipe de pompieri voluntari dintr-o localitate din Germania, nu dintr-o echipă susținută de stat.

Previous post

Schimbare dramatică de legislație pentru mașinile cu volanul pe dreapta

Next post

Dacia împlinește astăzi 50 de ani

No Comment

Leave a reply