Home»Noutati»Diverse»Un patent anunță posibilitatea unui nou SUV decapotabil

Un patent anunță posibilitatea unui nou SUV decapotabil

0
Shares
Pinterest Google+

SUV-urile decapotabile nu sunt populare la nivel global, oricât de mult au insistat mai multe mărci care s-au concentrat pe această nișă. Cu toate acestea, asta nu îi oprește pe unii producători să creeze concepte și să patenteze noi idei în domeniu.

Chiar dacă este posibil să nu ducă la o mașină de serie, cei de la Audi au patentat un SUV decapotabil care vine cu un mecanism inedit de pilere a plafonului. Spre deosebire de alte SUV-uri decapotabile, modelul propus de ei ar păstra montanții D și B pentru a păstra un nivel de protecție la răsturnare, în timp ce plafonul ar fi împărțit în trei piese, care ar urma să fie pliate automat în spatele banchetei pasagerilor.

În ciuda acestei plieri, o secțiune consistentă de plafon ar rămâne deasupra șoferului și a pasagerului din față. Nu ar fi, deci, un cabrio total, ci unul parțial. În aplicația de patent descoperită de cei de la Autoguide, Audi ar motiva această soluție tehnică prin faptul că propunerea lor ar permite oferirea unui spațiu mai mare pentru pasageri și bagaje, încă neegalat în segment.

Cei de la Audi au prezentat în 2007 un concept numit Cross Cabriolet Quattro Concept, care a inspirat prima generație a lui Q5 în materie de design, dar nu a mers mai departe cu execuția. Englezii de la Range Rover au preluat ștafeta și au făcut un Evoque Cabrio, care nu a avut un succes răsunător în materie de vânzări, dar poate fi bifat ca o apariție ocazională pe stradă. Depinde și pe ce stradă, dar asta e deja partea a doua.

Previous post

Geely nu se lasă - acesta este SUV-ul lor de clasă mică

Next post

Desenat de studenți: Hyundai Kite Concept

No Comment

Leave a reply