Home»Noutati»Diverse»Toyota va rechema 28.236 de mașini în România

Toyota va rechema 28.236 de mașini în România

0
Shares
Pinterest Google+

Toyota a anunțat un recall de 28.236 de autovehicule în România, unul dintre cele mai mari efectuate în țara noastră.

Rechemarea în service face parte dintr-o acțiune globală ceva mai veche, care a pornit din SUA, iar producătorul va înlocui gratuit diferite piese ale airbag-urilor care echipează mai multe mașini din oferta sa. Vorbim despre echipamentele Takata SPI, SPI-2 și PSPI-6. Acestea sunt capsele pirotehnice care umflă airbag-urile în caz de impact, dar care au fost echipate cu un amestec de substanțe care poate să se degradeze și să absoarbă umiditatea.

Din cauza acestei probleme de proiectare și fabricație, vehiculele echipate cu airbag-uri Takata și capse pirotehnice Takata ar putea să-și rănească sau ucidă ocupanții în caz de accident. Aparent, capsele respective nu conțineau desicant, iar cei de la Takata știau acest lucru și le-au vândut oricum către mai mulți producători de automobile, iar estimările oficiale spun că există aproximativ 280 de milioane de vehicule în întreaga lume echipate cu airbag-uri care ar putea avea probleme din această cauză.

Riscul este prezent doar la airbag-urile frontale, iar în Europa nu au fost notate accidente în care aceste componente să se fi defectat precum s-a întâmplat pe alte continente, cum ar fi America de Nord, unde au decedat și au fost rănite grav mai multe persoane de-a lungul ultimilor ani. Discutăm despre peste 180 de răniri grave și 22 de decese cauzate de airbag-urile Takata cu sisteme de umflare defecte.

Modelele Toyota afectate de această rechemare în service sunt Avensis Verso, Yaris, Auris și Corolla. Totodată, Lexus SC4320 și modelul IS este și el afectat, însă vorbim doar despre modelele fabricate între 2001 și 2013. În cazul în care dețineți un asemenea vehicul care să se încadreze în descriere, este recomandată contactarea unui dealer Toyota și transmiterea seriei de caroserie a mașinii pentru a verifica dacă este și mașina respectivă vizată de rechemarea în service.

Dacă răspunsul este afirmativ, vă recomandăm să vă programați în service pentru a beneficia de schimbarea gratuită a pieselor afectate de problema care a dus la scandalul global Takata. Pentru lămuriri suplimentare, puteți consulta și documentul oficial de rechemare în service publicat pe site-ul ANPC.

Previous post

VIDEO: Efectul pe care îl are rugina asupra siguranței oferite în caz de accident

Next post

Supercar electric pentru off-road: Xing Mobility Miss R

No Comment

Leave a reply