Home»Noutati»Diverse»Toyota recheamă în service 1.6 milioane de mașini

Toyota recheamă în service 1.6 milioane de mașini

0
Shares
Pinterest Google+

Toyota a anunțat două noi acțiuni de rechemare în service la nivel global, totalizând 1.6 milioane de vehicule.

Dintre acestea, 1.2 milioane au fost vândute în Europa. Pentru a clarifica situația, vorbim despre 946.000 de mașini Toyota care vor primi piese noi la nivelul airbag-urilor și 255.000 care vor primi noi capse pentru declanșarea airbagului. Aparent, modelele Avensis și Corolla sunt principalele afectate de primul recall, dar problema ar putea să apară și la alte modele.

Potrivit declarațiilor pe acest subiect, sistemul de declanșare al airbag-urilor ar putea suferi de pe urma unui scurt circuit. În unele cazuri, s-ar putea aprinde martorul dedicat din bord și sistemul de pretensionare al centurilor de siguranță ar putea să nu funcționeze. În alte cazuri, există riscul ca airbag-urile să fie declanșate accidental, fără niciun impact.

Alte 255.000 de autovehicule Toyota vândute în Europa vor fi rechemate în service în cadrul celui de-al doilea recall pentru a primi noi unități pirotehnice de umflare ale airbag-ului lateral al pasagerului. Actualul sistem este produs de Takata, un furnizor care a dat faliment în Iunie 2017 în urma scandalului global legat de airbag-urile defecte care au ajuns să provoace numeroase accidente și mai multe decese, pe lângă răniri grave.

Puteți verifica dacă modelul Toyota pe care îl dețineți este implicat într-o campanie de recall folosind site-ul acesta, unde introduceți seria de șasiu pentru a face o interogare în sistemul informatic al companiei nipone.

Previous post

Hennessey VelociRaptor V8: Când nu îți mai ajunge un V6!

Next post

Dacia Duster GPL: Primele informații despre a doua generație

No Comment

Leave a reply