Home»Noutati»Diverse»Toyota FJ Cruiser se pregătește să iasă din producție

Toyota FJ Cruiser se pregătește să iasă din producție

0
Shares
Pinterest Google+

Toyota FJ Cruiser este încă în producție și se vinde pe o singură piață – Japonia. Se pare că marca niponă se pregătește să-l retragă și din țara natală.

FJ Cruiser are un design retro, care se pare că nu a prins la public precum se așteptau creatorii săi. Primul an de comercializare pe piața americană, locul unde a debutat, a adus puțin peste 55.000 de unități, ceea ce a fost probabil mult sub așteptări. Lucrurile au avut o turnură negativă începând cu acel moment, iar ultimul său an în reprezentanțele americane a adus doar 13.000 de FJ Cruisere vândute.

Toyota l-a vândut pe FJ Cruiser în varianta cu postul de conducere pe partea stângă vreme de opt ani, dar anul 2010 a adus și o variantă cu volanul pe partea dreaptă. Japonia a rămas ultima piață unde se mai vinde FJ Cruiser, dar se pare că nu mai este popular nici măcar în țara natală.

Pentru a-și lua adio de la SUV-ul bazat pe platforma lui Land Cruiser Prado și cu un design care amintește de primul Land Cruiser, Toyota a creat Final Edition, care vine cu o caroserie bej și cu o tapițerie în aceeași nuanță. Totul este decorat cu ornamente negre, o temă care continuă și la jantele din aliaj de 20 inch, vopsite și ele în negru.

Motorizarea este nemodificată, deci vorbim despre un V6 de 4.0 litri cuplat unei automate cu cinci trepte, o configurație care nu este tocmai modernă în raport cu segmentul din care face parte acest model.

Previous post

Can-Am XMR 1000 trece printr-un test extrem în piscină

Next post

BMW X6M primește un kit de 800 CP de la Manhart

1 Comment

  1. […] FJ Cruiser se pregătește să iasă din producție, dar japonezii par să aibă un înlocuitor în […]

Leave a reply