Home»Sport»Rally-raid»Toyota cu două roți motrice în Dakar 2017

Toyota cu două roți motrice în Dakar 2017

0
Shares
Pinterest Google+

Toyota Gazoo Racing Africa de Sud a anutat ca va revolutiona complet modelul Hilux pentru editia din 2017 a Raliului Dakar. Numita Toyota Hilux Evo, masina va avea doua roti motrice.

Pe 31 august, cand echipa care a dezvoltat deja generatii de Hilux cu podiumuri in Dakar-ul din America de Sud, a declarat trecerea la doua roti motrice s-a evitat folosirea cuvantului buggy, dar in ianuarie vom vedea totusi o masina cu doua roti motrice si motor amplasat central.

”Noua masina va fi conforma cu regulamentele tehnice ale FIA si ASO (organizatorul Dakar-ului). Asta inseamna o scadere substantiala in greutate se va ajunge la 1.300 kg de la 1.915 kg cat are versiunea noastra de Hilux 4×4, vor fi pneuri mai mari (940 mm diametru), suspensii cu o cursa mai mare si un sistem integrat de umflare – dezumflare a pneurilor” a precizat Glyn Hall, seful echipei.

In ceea ce priveste partea mecanica se va lua cat se poate de mult de pe vechiul Hilux. Motorul V8 se pastreaza, insa va fi echipat cu o flansa de 38 mm pentru un comportament mai bun la altitudine unde aerul este rarefiat.
Startul in Dakar 2017 se va da pe 1 ianuarie in Asuncion, capitala Paraguaiului, iar echipa din Africa de Sud si-a stabilit deja echipajele care vor concura la volanul lui Hilux Evo: Nasser Al-Attiyah/ Matthieu Baumel, Giniel de Villiers/ Dirk Von Zitzewitz, Leeroy Poulter/Rob Howie.

Asadar in iarna se prefateaza un duel interesant intre Peugeot si Toyota. Ramane de vazut insa pe cine va avantaja mai mult configuratia finala a traseului. Organizatorii se straduiesc sa aduca cat mai mult nisip in scena, desi nu se va ajunge in desert, si sa elimine din criticile venite dupa Dakar 2016, cand foarte multa lume a spus ca traseul seamana cu un raliu clasic si nu mai exista dificultatile care erau in vechea configuratie a odiseei.

Previous post

Raliul Carpați Retro aduce la start 50 de echipaje

Next post

Duster Oroch își arată atuurile în off-road

No Comment

Leave a reply