Home»Noutati»Toyota C-HR R-Tuned: 600 CP și tracțiune față

Toyota C-HR R-Tuned: 600 CP și tracțiune față

0
Shares
Pinterest Google+

Toyota C-HR a primit o variantă modificată numită R-Tuned pentru salonul SEMA din SUA, cel mai mare eveniment de acest gen dedicat mașinilor modificate și a tuturor accesoriilor necesare pentru această pasiune.

Modelul nipon este prezentat acum drept cel mai puternic și mai rapid crossover din lume. Vorbim despre un motor 2.0 turbo de 600 CP, care angrenează în continuare doar roțile din față. Evident, transmisia și motorul au fost schimbate pentru face față noilor solicitări, dar nu putem decât să aplaudăm performanța anunțată de Toyota.

Nu vă bucurați prea tare, însă, pentru că nu va fi lansată și o variantă de serie, dar știm că acest exemplar poate să genereze până la 1.2 g atunci când frânează, respectiv un maxim de 1.7 g în materie de accelerație laterală.

Cifrele acestea nu ar fi fost posibile fără anvelopele slick din dotare și a suspensiei reglabile pe trei căi DG-Spec Motion Control și a frânelor Brembo. Cei 600 CP asigură o accelerare de la 0 la 97 km/h în doar 2.9 secunde și japonezii se mândresc cu faptul că au reușit să înfrângă modele precum Nissan GT-R Nismo, McLaren 650S Spyder și Porsche 911 GT3 RS pe circuitul Willow Springs din SUA.

Menirea acestui concept este declanșarea unei scântei în mințile tinerilor, publicul țintă al acestui model. Probabil că nu vei avea niciodată un C-HR de 600 CP, dar este impresionant faptul că se poate face un asemenea model care să aibă în continuare tracțiune față și să stabilească un timp remarcabil pe circuit.

Previous post

Hyundai Santa Fe Sport Concept: iată ce se poate face dintr-un SUV de volum

Next post

Hyundai a lansat în România noul Kona cu ocazia Salonului Auto București

No Comment

Leave a reply