Home»Noutati»Diverse»Tesla a prezentat un camion electric: 0-96 km/h în cinci secunde

Tesla a prezentat un camion electric: 0-96 km/h în cinci secunde

0
Shares
Pinterest Google+

Tesla a prezentat două produse pe care vrea să le fabrice prin 2020, respectiv un nou Roadster și un camion.

Evident, ambele sunt 100% electrice, la fel cum sunt și restul modelelor din gama Tesla. Dacă Roadster-ul nu este neapărat interesant pentru publicul nostru, vă asigurăm că noul camion de la Tesla este fascinant.

Dacă trecem peste capacitatea sa incredibilă de a accelera de 0 la 96 km/h în cinci secunde, doar capul tractor, desigur, Tesla a testat deja și ce s-ar întâmpla cu o remorcă de 36 de tone. Rezultatul este o accelerare 0-96 km/h în 20 de secunde. Mai mult decât atât, acest camion poate urca pe o șosea cu o înclinare de cinci procente la o viteză constantă de peste 100 km/h.

În plus, autonomia sa este de 800 de kilometri la viteze de autostradă și cu încărcarea maximă permisă. Secretul său este la nivel aerodinamic, pentru că Tesla a reușit să-i asigure un coeficient mai bun decât cel al unui Bugatti Chion dacă se folosește remorca specială proiectată de compania americană.

Încărcarea de la o priză specială aduce o autonomie de aproape 650 de kilometri în doar 30 de minute, ceea ce este mai rapid decât dureză procesul de descărcare a încărcăturii camionului plus pauza pe care trebuie oricum să o ia șoferul după ce a condus mai multe ore la rând. Legile transportatorilor sunt diferite în SUA, dar acele pauze sunt obligatorii și la ei, așa cum era normal.

Poziția la volan este centrală, iar un set de camere acoperă toate unghiurile moarte ale camionului. În plus, Tesla s-a gândit deja la viitor și a proiectat un sistem de conducere autonomă care funcționează într-un convoi. Un șofer uman ar conduce primul camion din șir, în timp ce restul de șoferi ar fi simpli pasageri în camioanele lor.

Tesla nu a specificat cât va costa noul lor camion așteptat să intre în producție în 2019 spre 2020, dar preconizează economii de 200.000 de dolari pentru fiecare 1.6 milioane de kilometri parcurși. Imaginează-ți cum ar fi lumea fără camioane poluante, care ar putea să nu emită noxe niciodată și să accelereze mai repede decât orice model convențional cu motor diesel. Parcă nu ar fi așa de rău, nu?

Previous post

Brabus 850 Buscemi Edition - 410.000 euro pentru un G63 modificat

Next post

Mercedes-Benz G-Class: primele imagini ale interiorului noii generații

No Comment

Leave a reply