Home»Noutati»Taxa auto s-ar putea întoarce. Sunt posibile și schimbări la impozit

Taxa auto s-ar putea întoarce. Sunt posibile și schimbări la impozit

0
Shares
Pinterest Google+

Taxa auto nu mai este, dar ea s-ar putea întoarce în curând, fiind posibilă pregătirea unei noi variante până la finalul acestui an.

Vestea vine de la Capital, în urma unei conferințe organizate de PwC România, în cadrul căreia s-a vorbit despre întinerirea parcului auto din țara noastră și de posibilele soluții în această direcție. Aparente, potrivit lui Cornel Brezuică, șeful Administrației Fondului pentru Mediu, una dintre aceste soluții implică o taxă pentru poluare care să nu contravină reglementărilor europene. Această ultimă parte a precizării este strâns legată de motivul pentru care a fost scoasă actuala taxă auto, respectiv faptul că era discriminatorie și țara noastră risca să fie penalizată de Consiliul European pe fondul acestei restricții.

Pe lângă presupusa taxă auto pregătită, românii ar putea și să aibă în față un impozit în funcție de nivelul de poluare al mașinii, sau chiar amândouă variantele. Această posibilitate nu a fost enunțată, dar nu îi împiedică nimic pe guvernanți să introducă o asemenea măsură în legile țării.

Vă reamintim că luna mai a anului 2018 va aduce o schimbare a codului rutier, care va introduce și termenul de suspendare a înmatriculării a unui autovehicul în cazul în care nu se face transferul de proprietate al acestuia în urma unei vânzări. Altfel spus, șoferii români ar putea să fie prinși într-o menghină fiscală ciudată, care îi va taxa din aproape toate direcțiile posibile pentru a stoarce cât mai mulți bani din buzunarele acestora doar pentru privilegiul de a deține un autovehicul. De la impozit și taxa de poluare, până la prețurile carburanților sau alte biruri inventate de pe o zi pe alta și retrase după câteva luni ca să facă loc altora.

În orice caz, aveți grijă ce mașini vă cumpărați și ce situație au acestea cu actele, norma de poluare și cilindreea. Cele două din urmă ar putea fi deosebit de costisitoare în viitorul apropiat. Cine știe, poate că vecinii de la sud de Dunăre își vor păstra legislația cât să ne salveze de la taxe colosale pentru unele modele vechi, cu motorizări de cilindree mare, care nu văd oricum prea mulți kilometri pe an, dar tot trebuie fiscalizate cumva și au nevoie de drept de circulație.

Previous post

Jaguar Land Rover pregătește o nouă familie de modele: Road Rover

Next post

BMW X3 este disponibil în România și pornește de la 47.800 de euro

1 Comment

  1. […] prea tare, pentru că încă nu știm cât de mare va fi noua taxă auto, cea anuală și plătită fără excepție. În plus, dacă nu transcrii dreptul de proprietate al unui vehicul la maximum trei luni […]

Leave a reply