Home»Noutati»Diverse»Taxa auto revine din vară și va costa până la 3000 de euro

Taxa auto revine din vară și va costa până la 3000 de euro

0
Shares
Pinterest Google+

Taxa auto va fi reintrodusă în România și va avea o nouă formulă de calcul, care va duce la un tarif cuprins între 50 și 3.000 de euro.

Informațiile vin de la o sursă nemenționată care a vorbit cu jurnaliștii de la TVR. Aparent, formula de calcul propusă ar urma să fie aplicată doar până în 2021. Apoi, taxa auto va fi înlocuită de un impozit anual, aplicat progresiv în funcție de emisiile mașinii.
În mod interesant, vechea taxă auto va fi restituită în continuare șoferilor care vor solicita acest lucru și va fi plătită conform unui grafic pe care Guvernul în va prezenta și aplica în urma unui OUG.

Noua formulă a taxei auto va fi aplicată începând cu vara acestui an, adică la un an și jumătate după ce a fost eliminată. Nu ne este clar în acest moment cum de noua taxă propusă nu va încălca normele europene, cum au făcut și vechile formule ale birului, care erau discriminatorii.

Există posibilitatea ca noua taxă auto să fie introdusă pentru a putea susține în continuare programul Rabla, cum a făcut și în anii trecuți. Pentru moment, nu avem informații oficiale despre noul format al taxei auto și cum va fi aplicată aceasta, deci valorile prezentate de postul public de televiziune sunt doar orientative.

În orice caz, așa cum v-am mai spus în trecut, aveți grijă ce mașini vă cumpărați în perioada în care taxa auto nu este în vigoare, pentru că riscați să fiți buni de plată în fața statului odată ce se schimbă legislația.

Previous post

Primele camioane autonome au început testele cu șoferi la volan

Next post

Subaru Forester primește o nouă generație. Iată primul teaser

1 Comment

Leave a reply