Home»Noutati»Diverse»SUV-uri de mult uitate: Isuzu Vehicross

SUV-uri de mult uitate: Isuzu Vehicross

0
Shares
Pinterest Google+

Isuzu VehiCROSS este un model care n-a ajuns oficial pe piața din România și a ajuns să fie uitat de mulți deoarece nu a avut niciun succesor.

Pe lângă limitarea vânzărilor prin comercializarea sa doar în Japonia și în SUA, cei de la Isuzu au impus o restricție internă, care a dus la doar 5958 de exemplare fabricate și vândute publicului între 1997 și 2001. Lipsa exemplarelor importate oficial în Europa a făcut din VehiCROSS o pasăre rară printre SUV-uri, în timp ce alte modele își făceau un nume pe piață.

Între timp, unii dintre cei care au deținut asemenea modele au avut grijă de ele și au realizat cât de interesante ar putea fi peste ani și pentru alții. Un american a pus la vânzare pe Craigslist o ediție limitată a lui VehiCROSS, dedicată concursurilor Ironman. Acestea din urmă implică alergare, înot și un traseu pe bicicletă, fără să aibă legătură cu automobilele.

În orice caz, americanul pretinde că au fost fabricate doar 86 de unități din această serie limitată, despre care alte surse anunță o cotă de producție de până la 1000 de unități. Datele de producție au fost pierdute în negura timpului, însă exemplarul din imaginile din galeria de mai jos este numărul unu din seria limitată.

Vânzătorul cere 13.500 de dolari pentru al său Vehicross Ironman, un model care venea în plus față de fabrică cu un interior în două culori, un sistem audio mai performant, amortizoare cu compensatoare, o gardă la sol mărită cu doi inch și un suport de bagaje pe plafon realizat de japonezii de la Yakima.

Motorizarea este un V6 de 3.5 litri, cuplat unei automate cu patru trepte. Cele două elemente sunt împrumutate de la Isuzu Trooper și motorul livrează 215 CP, o valoare respectabilă și în 2018. Deși ar fi complicat să cumperi acest exemplar, trebuie să recunoaștem că ne amuză plăcuța de înmatriculare personalizată și felul în care este desenată caroseria.

Previous post

Prima mașină zburătoare modernă va fi prezentată la Geneva

Next post

Mercedes-Maybach G650 Landaulet a sosit la Țiriac Collection

No Comment

Leave a reply