Home»Noutati»SUV-ul cu hidrogen de la Hyundai are și sistem de conducere autonomă

SUV-ul cu hidrogen de la Hyundai are și sistem de conducere autonomă

0
Shares
Pinterest Google+

Hyundai a anunțat că va prezenta la CES, unul dintre cele mai importante evenimente în lumea tehnologiei, noul său SUV alimentat cu hidrogen și echipat cu tehnologii avansate de conducere autonomă.

Pentru moment, SUV-ul Hyundai care va fi prezentat la evenimentul din Las Vegas poartă doar „FCEV” în locul plăcuței de înmatriculare, adică acronimul de la Fuel Cell Electric Vehicle. Vorbim despre un vehicul electric cu pile de combustibil, care transformă hidrogenul sub presiune din rezervorul său în energie pentru motorul său electric.

Cei de la Hyundai au menționat și că noul lor concept apropiat de producție se bucură și de o suită de tehnologii de conducere autonomă și semi-autonomă. Aceste tehnologii avansate de asistență a șoferului au capacitatea de a-l ajuta pe șofer într-o situație limită sau la evitarea unui accident în caz de neatenție.

Mai mult decât atât, Hyundai va prezenta și noul său concept de interior, numit Intelligent Personal Cockpit. Acesta vine cu asistent vocal și cu un set de senzori care pot să detecteze semnele vitale ale șoferului și să le interpreteze pentru a îmbunătăți confortul de la bord.

Hyundai va lansa un nou SUV alimentat cu hidrogen inspirat de design-ul acestui concept. În viitor, producătorul din Coreea de Sud va lansa și o serie de sisteme de conducere semi-autonomă și autonomă. Acestea din urmă sunt mai îndepărtate de zilele noastre deoarece sunt limitate și de actuala legislație, însă suntem siguri că vor fi disponibile de îndată ce guvernanții mai multor țări importante pentru producătorii de automobile vor permite circulația liberă pe drumurile publice a mașinilor care se pot conduce singure.

Până atunci, Hyundai o să aibă un nou SUV alimentat cu hidrogen, iar acesta va fi inspirat puternic de conceptul expus la CES 2018, un salon de tehnologie derulat în Las Vegas, capitala jocurilor de noroc din Statele Unite ale Americii.

Previous post

Mercedes-Benz G-Class are o nouă generație - primele imagini

Next post

Mani Gyenes reprezintă România în Dakar 2018: Cursa a început

No Comment

Leave a reply