Home»Noutati»Accesorii»Superwinch ne pregăteşte o surpriză: comanda troliului de pe smartphone

Superwinch ne pregăteşte o surpriză: comanda troliului de pe smartphone

0
Shares
Pinterest Google+

Superwinch este primul producător de troliuri care a pus în practică un sistem revoluţionar, ce poate conecta troliul maşinii la telefonul mobil, printr-o aplicaţie ce foloseşte conexiunea wireless. Sistemul denumit ROAM are la bază o aplicaţie software realizată de Lantronix, o firmă specializată în soluţii de conectică şi comunicare M2M (machine-to-machine).

Despre ce este vorba? În primul rând avem de a face cu o aplicaţie destinată smartphone-urilor, ce se va conecta prin intermediul unei reţele securizate WiFi (criptare 256-bit AES ) la un modul electronic ce va fi integrat în cutia de relee a troliului. Modul folosit este un xPico WiFi, cu dimensiuni foarte reduse, de numai 24×16.5 mm, ce poate opera într-un interval generos de temperaturi, de la -40 la +85 grade Celsius.

Comparativ cu o telecomandă wireless clasică, sistemul ROAM este mai bine securizat şi mai uşor de folosit. Dacă în timpul trolierii apare un apel telefonic sau dacă legătura WiFi se pierde, troliul se va opri. Acţionarea accidentală este practic imposibilă, deoarece aplicaţia se deschide pe bază de cod. În plus faţă de sistemul clasic de comandă, sistemul ROAM permite monitorizarea consumului de curent şi temperatura pe care o dezvoltă motorul troliului în timpul funcţionării.

Superwinch are peste 40 de ani de experienţă în domeniul sistemelor de recuperare, iar succesul acestui nume are la bază calitatea şi inovaţia. Sistemul ROAM a fost prezentat pentru prima dată publicului anult trecut cu ocazia SEMA, iar intenţia producătorului american este să îl introducă din 2014 în producţia de serie. Acesta va fi disponibil la început pe seria Talon, însă detaliile tehnice complete sau cele legate de preţ, vor trebui aşteptate cel mai probabil în cursul acestui an.

 

Previous post

Întâlnirea Naţională a fanilor Duster a ajuns la a şasea ediţie

Next post

Jeep Renegade 2015 a fost prezentat oficial la Geneva

No Comment

Leave a reply