Home»Noutati»Subaru XV primește o versiune hibridă

Subaru XV primește o versiune hibridă

0
Shares
Pinterest Google+

Subaru XV va primi o variantă hibridă opțională. Aceasta va putea fi comandată în compania unui nivel de echipare numit Advance, care a devenit noul vârf de gamă pentru XV.

Vorbim despre gama XV oferită de Subaru în Japonia, adică fratele cu volanul pe dreapta a modelului vândut în Europa. Chiar și așa, noul nivel de echipare este singurul alături de care este disponibil sistemul hibrid numit e-Boxer.

Cei de la Subaru sunt primii care oferă un sistem hibrid în compania unui motor boxer, dar aceste propulsoare sunt suficient de rare în industria auto încât aproape orice ar face cu ele ar putea fi o premieră. Singura marcă implicată în continuare în producția de motoare boxer este Porsche, iar Toyota doar comercializează un model dezvoltat împreună cu Subaru echipat cu acest tip de motorizare, respectiv GT86.

Revenind la Subaru, sistemul e-Boxer a debutat în acest an pe modelul Forester, tot în Japonia. Configurația hibridă implică o transmisie CVT Lineartronic, sistemul de tracțiune integrală permanentă Symmetrical AWD al mărcii nipone și un agregat cu patru cilindri orizontali opuși care oferă 145 CP și 188 Nm. Propulsorul cu ardere internă este susținut de un motor electric de 13.6 CP și 65 Nm.

Vorbim despre o configurație mild-hybrid, care nu este capabilă să propulseze vehiculul doar cu energia acumulatorilor. Însă, acest sistem îmbunătățește accelerația, reduce consumul de carburant și oferă mai mult confort pentru pasageri prin reducerea turațiilor pe care va trebui să le atingă motorul cu ardere internă.

Varianta hibridă a lui XV se bucură de o nuanță exterioară exclusivă, numită Lagoon Blue Pearl și de ornamente argintii la exterior. Ornamentele de la bord sunt făcute pentru a se potrivi cu aceasta. Blocurile optice și proiectoarele se bucură de tehnologie LED, iar interiorul are un afișaj TFT color de dimensiuni mai mari decât cel al variantelor standard ale acestui model.

Japonia este prima țară care primește noua versiune a lui Subaru XV, însă anul 2019 ar putea să o aducă pe aceasta și în Europa.

 

Previous post

Renault Kadjar facelift: imagini și informații oficiale

Next post

BMW a prezentat prima motocicletă autonomă din lume

No Comment

Leave a reply