Home»Noutati»Subaru pregătește un SUV hibrid plug-in cu motor boxer

Subaru pregătește un SUV hibrid plug-in cu motor boxer

0
Shares
Pinterest Google+

Subaru Crosstrek, fratele american al lui XV, ar urma să devină primul hibrid plug-in din oferta mărcii nipone.

Crosstrek a avut o versiune hibridă în gama oferită pe mai multe piețe, în special în SUA, însă aceasta nu a ajuns și pe la noi. Între timp, cei de la Subaru au decis să renunțe la hibridul bazat pe Crosstrek, varianta americană a lui XV, iar situația acelui model părea să fi rămas în aer. Între timp, se pare că Toyota le va asigura celor de la Subaru tehnologia lor hibridă plug-in, care se va întâlni cu un motor boxer de la Subaru.

În caz că nu erați familiarizați cu situația, Toyota deține aproximativ 17% din acțiunile Subaru, iar marca din spatele lui Land Cruiser este și partener tehnologic al celor de la Fuji Heavy Industries, compania care deține brand-ul Subaru. Deoarece bugetul de cercetare și dezvoltare al Subaru este semnificativ mai mic decât la Toyota, a fost decisă acordarea unui ajutor în această direcție pentru a proteja investiția.

Deși nu este 100% confirmat oficial, Subaru Crosstrek va primi o variantă hibridă plug-in în a doua jumătate a acestui an. În funcție de apropierea de normele europene în materie de economie de carburant la nivel de concern, Subaru ar putea să-l ofere și pe XV în versiune hibridă plug-in. Mai departe, Subaru va lansa mașini hibride și electrice folosind tehnologiile din propria ogradă, la care se lucrează în prezent.

Previous post

Prima barcă inspirată de Mercedes-AMG Project One

Next post

Cel mai mare tunel subacvatic din lume: 102 kilometri

No Comment

Leave a reply