Home»Noutati»Auto»ŠKODA a anunţat un urmaş pentru S2000. Fabia R 5 va lua startul în 2015

ŠKODA a anunţat un urmaş pentru S2000. Fabia R 5 va lua startul în 2015

0
Shares
Pinterest Google+

De curând, mai precis pe 6 decembrie 2013 – ŠKODA a anunțat urmașul lui S200, modelul Fabia R 5, tot cu tracţiune integrală. Noul model va lua startul pentru prima dată în competițiile internaționale de raliu, în 2015. Pentru sezonul 2013, care tocmai s-a încheiat, ŠKODA Motorsport se bucură de unul dintre cei mai de succes ani din cei 112 ani ai săi de istorie în motorsport.

Proiectul noului model Fabia R 5 va începe de anul viitor la Mladá Boleslav, inginerii ŠKODA având la dispoziţie un an pentru a realiza un urmaş pentru actualul S2000, de a cărui evoluţie ne vom putea şi anul viitor.

ŠKODA Fabia Super 2000 este unul dintre cele mai de succes din istoria de 112 ani ai ŠKODA în motorsport. După ce a debutat pentru prima dată în public sub forma unui studiu, la Salonul Auto de la Geneva din 2007, ŠKODA Fabia Super 2000 a concurat în premieră la iconicul Raliu Monte Carlo din 2009. Numai un an mai târziu, ŠKODA revendica primul său succes internațional cu Fabia Super 2000: victoria în clasamentul general din Intercontinental Rally Challenge (IRC) – atât în clasamentul Constructorilor cât și în cel al Piloților, grație perechii Juho Hänninen/Mikko Markkula (FIN/FIN). ŠKODA a repetat acest succes în 2011 și 2012, cu Andreas Mikkelsen/Ola Fløene (N/N), obținând un total de 27 de victorii, devenind astfel cel mai de succes producător din istoria IRC.

În același timp cu victoriile din IRC, echipa fabricii, Hänninen/Markkula a triumfat și în Campionatul Mondial Super 2000 (SWRC) și, un an mai târziu, în Campionatul European. 2012 a marcat și prima apariție a modelului Fabia Super 2000 în APRC, unde ŠKODA a colaborat cu echipa MRF pentru a obține prima poziție atât în clasamentul Constructorilor, cât și în cel al Piloților (Chris Atkinson, AUS). Grație susţinerii depline a fabricii ŠKODA, acest succes din APRC a fost repetat în 2013 – de această dată tandemul Gaurav Gill/Glenn Macneall (IND/NZ) fiind echipa victorioasă. Piloții echipei de fabrică ŠKODA Motorsport, Esapekka Lappi/Janne Ferm (FIN/FIN) au avut de asemenea un rol esențial în apărarea cu succes a titlului din clasamentul Constructorilor în APRC, contribuind cu trei victorii. Jan Kopecký (CZ) și-a încununat cel mai bun sezon din carieră, în 2013, cu o victorie detașată la general, în ERC. Împreună cu Pavel Dresler (CZ), copilotul său, el a câștigat șase din opt raliuri și a obținut şi alte două podiumuri.

Gustavo Saba/Victor Aguilera (PY/PY) au câștigat Campionatul Americii de Sud FIA Codasur și campionatul din țara lor natală, din Paraguay, în 2013 – ambele într-o Fabia Super 2000. Piloții ŠKODA au repurtat în plus încă cinci titluri naționale în Austria (Raimund Baumschlager), Italia (Umberto Scandola), Bulgaria (Dimitar Iliev), Jordan (Marouf Abu Samra) și Portugalia (Ricardo Moura).

 

Previous post

Este sau nu blindat Duster Army? Sugestii pentru un viitor Duster militar

Next post

Toată echipa Juventus merge cu Jeep Grand Cherokee

No Comment

Leave a reply