Home»Noutati»Shelby Raptor Baja – 525 CP de fabrică pentru pick-up-ul american

Shelby Raptor Baja – 525 CP de fabrică pentru pick-up-ul american

0
Shares
Pinterest Google+

Shelby Raptor Baja este cea mai puternică iterare a lui Ford F-150 care părăsește o fabrică, iar el se adresează unui public pentru care F-150 Raptor nu este suficient.

Discutăm despre un pick-up de aproape 120.000 de dolari, care vine cu o motorizare V6 EcoBoost de 3.5 litri și care dezvoltă 525 CP și 827 Nm. Adică are 75 CP și 135 Nm în plus față de un Raptor standard, iar aceste valori ar fi găsite în mod normal pe motorul unei mașini numai bune de oraș, deci americanii de la Shelby nu s-au mulțumit cu un soft.

Motorizarea a primit o admisie perfecționată cu tot cu filtru de aer cu flux mai mare, un intercooler mai mare și un nou ECU pentru a beneficia de aceste modificări. Probabil ca motorul V6 EcoBoost încă mai are rezerve de putere, dar accesarea acestora ar însemna schimbarea injectoarelor, a turbosuflantei și chiar a internelor, ceea ce ar duce costurile și mai sus.

Shelby a schimbat și suspensia lui F-150 Raptor, preferând să monteze un set de amortizoare reglabile de tip coilover cu bypass intern în loc de unitățile Fox Racing și să monteze anvelope BF Goodrich KM2 de 35 de inch pe noile jante Shelby Raptor.

Exteriorul a primit câteva ornamente specifice modelelor Shelby, alături de o bară față nouă, o bară de lumini cu LED-uri și o capotă cu o priză de aer funcțională.

Interiorul vine cu ornamente din fibră de carbon, tapițerie din piele și o placă specială care marchează numărul vehiculului drept parte a seriei restrânse de care aparține. Cei de la Shelby sunt dispuși și să modifice modele F-150 Raptor existente în această configurație, iar modificările costă aproape 50.000 de dolari, adică prețul unui F-150 Raptor standard. Modelul va fi vândut doar în SUA și Canada, dar poți să organizezi un import dacă ți-l permiți și îl dorești din tot sufletul.

Previous post

Mercedes-Benz X-Class este criticat de un oficial BMW: "este îngrozitor"

Next post

O zi de off-road cu Land Rover Defender - 1.500 de dolari

No Comment

Leave a reply